Zápasy - Dorost 23. 02. 2024, Jakub Štěrba

Čtvrtá výhra v řadě! Dorost veze tři body z Ostravy

Po třech domácích výhrách vyjeli k dalšímu zápasu litvínovští dorostenci na venkovní led. Soupeřem jim byla ostravská Poruba a černožlutá družina začala dobře, rychle si vypracovala dvoubrankový náskok, který už nepustila.

15. kolo, 23.02.2024, Ostrava, RT TORAX ARENA
logo HC Poruba
logo HC VERVA Litvínov
HC Poruba HC VERVA Litvínov
2 4
  • Třetiny

    0:2, 1:1, 1:1
  • Střely na branku

    46:40
  • Vyloučení

    6:5
  • Využití

    1:3
  • V oslabení

    0:0
  • Diváků

    100

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky HC Poruba: 37. Dietrich (Skorochod, Stasjuk), 48. Korbel (Vehovský)

    Branky a nahrávky HC VERVA Litvínov: 8. Raichl (Koky, Bednařík), 15. Koky (Bednařík, Raichl), 38. M. Peroutka (Bozseník), 46. Koky (J. Winkelhöfer, Bednařík)

  • Průběh zápasu

    0:2, 1:2, 1:4, 2:4

  • Rozhodčí

    Šudoma – Horák, Peluha

  • Sestava domácích

    Láryš (Bernard) – Michalík, Majkowski, Dragon, Korbel, Planka, Stasjuk – Skorochod (A), Vehovský (C), Ostřížek – Bobok, Indrst (A), Dietrich – J. Žídek, Stryczek, Ignatěnko.

  • Sestava hostů

    Trejbal (Udržal) – Žák, Babka, Uhlík, J. Winkelhöfer (C), Honzík, Š. Postl, Bozseník – Vesecký, L. Dostál, M. Peroutka – Raichl (A), Koky (A), Trefný – Kurnat, Vondráček, Bednařík.


Reportáž

Utkání začalo přesilovou hrou domácího celku, avšak také technickými problémy, které trvaly několik minut. Verva nicméně následnou početní hru soupeře přečkala bez úhony, ba co víc, následně sama ze stejné disciplíny sama udeřila. Na konci litvínovské spolupráce byl Václav Raichl, jenž využil přesilovku za pouhých čtrnáct vteřin. Hosté nadále udávali tempo utkání, při další početní výhodě navíc Litvínov zdvojnásobil své vedení. Do ukončení Majkowského trestu zbývalo šestnáct vteřin, když na 2:0 zvyšoval Jindřich Koky. V závěru první třetiny měl dvě velké šance domácí Ostřížek, jenomže Trejbal si připsal důležité zákroky a i díky němu vedli hosté po dvaceti minutách o dvě branky.

Jak úvodní část skončila, tak ta prostřední začala. Maskovaný muž Litvínova opět vychytal ve velké příležitosti Ostřížka. Na druhé straně měl zvýšení náskoku na hokejce Trefný, avšak netrefil to dle svých představ. Krátce za polovinou mohla Poruba snížit z trestného střílení, k němu se rozjel Mateusz Majkowski, nulu na domácí straně ovšem nevymazal. To se povedlo až v následně výhodě o jednoho muže, kdy kouzlo Trejbala odčaroval Vít Dietrich, jenž dostal hezkou přihrávku od Skorochoda. Jednobrankový rozdíl nevydržel ale dlouho. Záhy šel totiž na trestnou lavici porubský Korbel, což zkušený Litvínov, který je průběžně druhým týmem tabulky, do minuty využil zásluhou Marka Peroutky.

I na startu závěrečného dějství pokračoval tlak Litvínov, jenomže Láryš skvělými zákroky držel domácí mužstvo nadále ve hře. Po střelách Stryczka, Dietricha či Žídka byli hosté už opravdu blízko, se skóre nijak nepohnulo. V 46. minutě už ale i domácí brankář byl krátký na rychlou střelu Jindřicha Koky, jenž se prosadil podruhé v utkání. V další minutě vychytal Láryš Bozseníka přestože mu clonili hned tři hráči. Trejbal se protáhl po střele obránce Stasiuka, překonán byl až Adamem Korbelem střelou z mezikruží. Brankáři byli v akcích na střídačku, další puky už ale za svá záda nepustili. Litvínov dokázal vyhrál na porubském ledě 4:2, čímž protáhl svou vítěznou sérii.