Zápasy 14. 09. 2012, Redakce

Přestřelka v Plzni pro domácí

Deset branek padlo na západě Čech v páteční premiéře. Litvínov skóroval už ve 4. minutě a celkově čtyřikrát, na body to ale proti hattricku domácícho Vlasáka nestačilo (4:6). Zůstane černožlutým vítězství v neděli?

1. kolo, 14.09.2012, ČEZ Aréna Plzeň
logo HC ŠKODA PLZEŇ
logo HC VERVA Litvínov
HC ŠKODA PLZEŇ HC VERVA Litvínov
6 4
  • Třetiny

    2:1, 3:1, 1:2

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Svoboda - Jeřábek, St. Pierre, Hanzlík, Slovák, Marušák, Růžička, Boháč - Balej, Gulaš, Kratěna, Vlasák, Lev, Kovář, Pitule, Dvořák, Havlíček, Johnson, Pletka, Heřman

  • Sestava hostů

    Franěk (41. Francouz) - Posmyk, Kubát, Stříteský, K. Černý, Kousalík, Jareš, Gula, 41. Havelka - Majdan, Hübl, Lukeš - J. Černý, Hanzl, Frolík - Kubinčák, Baláž, Gerhát - Martynek, Smolka, Pšurný


Reportáž

Litvínov nastoupil v brance se zkušenějším Petrem Fraňkem a bez zraněné pětice hráčů (Trávníček, Ručinský, Brejčák, Zeman, Rapáč), veden provizorním kapitánem Viktorem Hüblem. Domácím chyběl lídr Straka.

Na první extraligovou branku nového ročníku nečekala Verva dlouho. Juraj Majdan se v první formaci slušně prosazoval už v přípravě a po přihrávkách Kubáta a Hübla se mu to podařilo i v Plzni. Po třech minutách to bylo 0:1.

Vzápětí odešel pykat ven domácí Marušák, ale Plzeň oslabení přečkala a nedlouho poté udeřila, Pletka vyrovnal. Také po této brance následovala přesilovka skórujícího týmu, na trestnou lavici zamířil Kubát. A tentokrát Škoda výhodu využila, Vlasák překlopil skóre na 2:1. Vyloučení Gulaše na jedné a Guly na druhé straně (ten za vražení na hrazení dostal navrch 10 minut) změnu skóre nepřineslo a šlo se do kabin.

Po návratu se brzy provinil plzeňský Jeřábek, po jeho návratu zase brzy zahřáli lavici hanby Balej s Kousalíkem. Následně byl vyloučen Kovář a Litvínov přesilovku čtyři na tři využil, Marek Posmyk z levé strany vyrovnal na 2:2. Nedáš-dostaneš, Jareš mohl otočit zápas, ale Svoboda zasáhl a litvínovský bek navíc putoval na trestnou lavici. V přesilovce se tečí před Fraňkem prosadil Johnson. Vzápětí měl velkou možnost lukeš, i proti jeho střele z mezikruží úspěšně zasáhl Svoboda. Čtyři minuty na to prošla do sítě střela Růžičky od modré čáry a minutu před druhou sirénou se zblízka prosadil znovu Vlasák.

Do posledního dějství přijel do branky Severočechů Pavel Francouz a uvedl se několika dobrými zákroky. Litvínov měl šanci ke korekci stavu při přesilovce čtyři na tři a pak v pokračující výhodě pět na čtyři. Hübl trefil tyč, ale akce jmenovců Černých už síť rozvlnila, 5:3. Tresty domácího Svobody a hostujícího Baláže se z malé části překryly a to už běžela poslední desetiminutovka řádné hrací doby. Lepší vstup do ní měli Indiáni, první skalp někdejšího Plzeňáka Francouze získal střelou do odkryté branky hattrick završící Vlasák.

Ani to neznamenalo definitivu, při vyloučení K. Černého ujeli hosté, perfektně sehráli situaci dva na dva a Lukeš znovu rozdoutnal naději, 6:4. Západočeši už si ale ve zbylém čase náskok pohlídali.

Ohlasy

logo HC ŠKODA PLZEŇ

HC ŠKODA PLZEŇ

Milan Razým: "Potkala se dvě útočná mužstva, což se nakonec potvrdilo i gólově. Za první body jsme velmi rádi. Prosadili jsme se střelecky, na druhou stranu jsme čtyřikrát inkasovali. A to ještě ve druhé třetině Litvínov hodně svých šancí nevyužil. Naopak my je proměňovali. Chci poděkovat klukům za výkon a divákům za povzbuzování. Pro Tomáše Vlasáka je takový zápas po loňské sezoně provázené zraněními vzpruhou. Teď mu můžeme jenom popřát pevné zdraví, všichni víme, že se dokáže prosadit."

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Vladimír Jeřábek: "Jeli jsme sem s tím nedělat fauly, protože soupeř má silné přesilovky. Chtěli jsme vydržet dlouho bez obdrženého gólu, dobře hrát střední pásmu a využívat brejky. Na začátku jsme to plnili a brzy se dostali do vedení, ale po hrubé chybě jsme dostali rychle gól na 1:1. Zbytek utkání rozhodly tři situace, kdy jsme vždy vstřelili kontaktní gól, ale Plzeň vzápětí odpověděla a opět odskočila. Proti tak silnému týmu je těžké dotahovat. Hodně jsme Plzni pomohli zbytečnými fauly."

Fanshop