Zápasy 16. 09. 2012, Redakce

První výhra je doma! Verva zdolala Mountfield

V domácí premiéře TELH Litvínov proti Českým Budějovicím otočil výsledek z 0:1 na 3:1 a zapsal první body do tabulky. Na všech gólech Vervy se podíleli zastupující kapitán Viktor Hübl a Juraj Majdan.

2. kolo, 16.09.2012, Zimní stadion Ivana Hlinky
logo HC VERVA Litvínov
logo BANES MOTOR ČESKÉ BUDĚJOVICE
HC VERVA Litvínov BANES MOTOR ČESKÉ BUDĚJOVICE
3 1
  • Třetiny

    0:0, 1:1, 2:0

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Francouz - Posmyk, Kubát, Stříteský, Sklenička, Kousalík, Jareš, Gula (1.-40.) - Majdan, Hübl, Lukeš - Černý, Hanzl, Frolík (1.-40.) - Kubinčák, Baláž, Gerhát - Martynek, Rapáč (1.-40.), Pšurný

  • Sestava hostů

    Kantor – Jank, Ptáček, Kolarz, Frühauf, Vráblík, Vydarený, Šimánek, Červený, Kotalík, Dej, Langhammer, Květoň, Mertl, Kašpařík, Podlešák, Soudek, Knotek, Rousek


Reportáž

Z domácí marodky oproti pátku ubyl Richard Rapáč, který ve čtvrté formaci nahradil juniora Smolku. Z Ústí si tentokrát Litvínov místo K. Černého vypůjčil odchovance Skleničku. Do branky naskočil poprvé od začátku zápasu Francouz.

Větší aktivita byla na domácích hokejkách. K brance neměla daleko rána Posmyka od modré čáry, která zamířila těsně vedle. Urputnost defenzív na obou stranách dlouho větší příležitosti nedovolovala.

"Zlým" mužem Vervy je zatím Gula a v neděli právě on jako první zahřál trestnou lavici. Nejlepší pozici, která vykvetla z přesilovkové kombinace, měl mezi kruhy Květoň, avšak netrefil. V 10. minutě si vybruslil zpoza branky ke střele Martynek, Kantor kryl. A Martynka spolu s dalšími novici v domácím dresu následně v komerční přestávce přivítali "jižní" fanoušci milým transparentem Vítejte v Cheze.

Ve 12. minutě dostal nabito Stříteský, branku z voleje minul. Po 14 minutách hry nebezpečně doráželi Frolík a Hanzl, Kantor odolal. Na druhé straně řádně prověřili Francouze Červený a Kotalík, mladík v litvínovské brance zachránil.

V závěru třetiny hosté přidali a vynutili si vyloučení J. Černého, který zákrokem mařil protihráčovu možnost. Do kabin se nicméně poprvé šlo bez branek.

Už po sedmi vteřinách hry zastavil protihráče nedovoleně Kubát a hosté měli půl minuty výhody pět na tři. Litvínovští se ubránili, ale následně i čtvrtý provinilec zápasu byl z jejich řad, Vlado Baláž. Šest vteřin po něm však za zákrok na Kubáta odešel ven, byť s velkými protesty budějovické střídačky, Šimánek za sekání. Domácí pak dopravili puk do sítě, ale rozhodčí těsně předtím viděli vysokou hůl Frolíka. Oslabení tři na čtyři Verva zvládla, zápas dostával šťávu... První dvouminutovou přesilovku prožili Krušnohorci až při vyloučení skororekordmana Ptáčka.

46 vteřin před jeho návratem poslal puk do hlediště Šimánek. Ani Litvínov svou výhodu nevyužil. "Ať ti to lape chlape," tak zase přáli domácí fandové ve 2. třetině Pavlu Francouzovi. Martynek našel před brankou Rapáče, následné Jankovo vyloučení se ale Vervě zpočátku příliš nevedlo, až závěr přesilovky byl lepší. Pšurný a Martynek z aktivní čtvrté formace mohli skórovat, gól visel ve vzduchu.

Jenže padl na druhé straně, dvě minuty před koncem třetiny přehodil Francouze po rychlém výpadu do odkryté obrany a přečíslení Langhammer. Jenže už po 58 vteřinách bylo srovnáno, Majdan doklepl akci Posmyka a Hübla, gólman byl vyšachován, 1:1. A ještě mohl vzápětí Kubinčák dokonat obrat.

Domácí trenéři zredukovali do závěru sestavu o čtyři hráče. Už po dvaceti vteřinách třetího dějství zaúřadovala nejproduktivnější domácí dvojice minulé sezóny, Hübl ideálně našel tečující Lukešovu hůl a Verva po parádní akci poprvé vedla, 2:1. Diváci už byli dokonale vtaženi do zápasu, atmosféra výborná.

Ve 44. minutě držel protihráče nedovoleně autor gólů hostí a někdejší Budějovičák Hübl z mezikruží přestřelil. 47. minuta přinesla trest Pšurnému, jeho spoluhráči vedení udrželi. Pokračoval urputný boj, Pět a půl minuty před koncem fauloval Kubinčáka Kolarz, zápas dospěl do závěru bez větších možností Jihočechů. Ti zkusili power play, ale čtvrt minutu před koncem završil svůj tříbodový den Viktor Hübl střelou do prázdné branky.

Video k zápasu - Zvonění a Děkovačka: http://www.hokej-litvinov.cz/tv/index.asp?id=314

Sestřih gólů: http://www.hokej-litvinov.cz/tv/index.asp?id=313

Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Vladimír Jeřábek: "Byl to hrozně těžký zápas, v němž Budějovice perfektně bránily. Pak to bylo pro nás ještě o to těžší, když jsme udělali ve středním pásmu chybičku a hosté šli do vedení. Důležité bylo, že jsme ještě v té třetině vyrovnali a šli do kabin za stavu 1:1. Kdybychom gól nedali, Budějovice by ještě zhustily střední pásmo a brejky mají nebezpečné. Stejně důležitým momentem byl i druhý gól v nástupu do třetí třetiny, klobouk dolů před kluky, jak to zvládli."

logo BANES MOTOR ČESKÉ BUDĚJOVICE

BANES MOTOR ČESKÉ BUDĚJOVICE

Peter Draisaitl se přiznal, že v Litvínově ještě nikdy nehrál. Zápas hodnotil klidně a tichým hlasem: "Myslím, že jsme hráli velmi dobře, než nás postihla ta dvě katastrofální střídání, na konci druhé a na začátku třetí třetiny. Pak už jsme se z toho nevyhrabali, mentálně jsme zbytek utkání nezvládli. To je ta práce, která mě a nás u týmu čeká. Už v prvním zápase v Budějovicích byly náznaky, že když se stane nějaká chyba, hráči to psychicky nezvládnou. Přitom jsme měli ještě 19 minut na obrat."

Fanshop