Zápasy 21. 09. 2012, Redakce

Verva zdolala v Praze posílenou Slavii!

Ani Červenka se Sobotkou nezastavili Litvínov v jeho snaze po bodovém importu. Góly Lukeše a Majdana zdolal Litvínov Slavii 2:1 a dosáhl v pátek první výhry venku v nové sezóně!

3. kolo, 21.09.2012, O2 Arena
logo HC Slavia Praha
logo HC VERVA Litvínov
HC Slavia Praha HC VERVA Litvínov
1 2
  • Třetiny

    0:0, 1:1, 0:1

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Kopřiva - Kadlec, Kučný, Kolařík, Krejčík, Kuboš, Kempný, Dresler - Kalla, Červenka, Sobotka, Žejdl, Hertl, Krenželok, Stránský, Růžička, Sklenář, Micka, Jelínek, Poletín, Pospíšil

  • Sestava hostů

    Francouz – Posmyk, Kubát, K. Černý, Stříteský, Jareš, Kousalík, Gula – Majdan, Hübl, Lukeš – J. Černý, Hanzl, Frolík – Kubinčák, Baláž, Trávníček – Martynek, Rapáč, Gerhát


Reportáž

Litvínov bez Pšurného a s Ručinským na střídačce, ale jen v civilu, si v obraně při absenci Brejčáka a Zemana opět vypomohl ústeckým obráncem Kamilem Černým. Zápas zahájil aktivněji, za povzbuzování svých fanoušků se hned v první minutě usadil v útočném pásmu. Za domácí první zahrozil Červenka. Na trestnou lavici musel ve 4. minutě jeho kolega Sobotka, jeho spoluhráči se ale v oslabení ubránili. Vervu jako první oslabil Majdan, ale ani domácím se ve výhodě příliš nedařilo.

Horší to bylo při Kubátově trestu, Kuboš zazvonil na brankovou konstrukci, při dorážkách byl pozorný Pavel Francouz. Centimetry chyběly domácím i při tyčce Hertla. Do třetice litvínovský trest, sudí vykázali ze hry Martynka, i tuhle zkoušku defenzívy Krušnohorci zvládli a první část se obešla bez branek.

Za to hned ve 24. vteřině druhé třetiny udeřili hosté zásluhou Františka Lukeše. Pro Litvínov bylo osudné čtvrté oslabení v řadě (Jareš), které v jeho závěru využil Žejdl, 1:1.

Ve 28. minutě hasil brejk soupeře Majdan a Litvínov šel popáté za sebou do oslabení. Hübla v protiútoku podrazil Kopřiva a poměr sil na ledě se srovnal. Jen co začala zkrácená přesilovka Vervy, pálil z přečíslení ostře Kubinčák, Kopřivu rána pálila ale za záda ji nepustil.

Litvínov hrál vyrovnanou partii, před Kopřivou se objevil z otočky zakončující Baláž, fotbalový stav se neměnil. Bohužel ani po šanci Majdana z nejnebezpečnější první formace.

Druhé klasické přesilovky se Verva dočkala až ve 42. minutě (Kuboš) a hned ji využila! Od modré napřáhl Marek Posmyk a po Majdanově teči se Litvínov ujal vedení, 1:2.

Hosté od první třetiny stále vylepšovali svůj výkon, v 50. minutě trefil Posmyk tyč! V závěru pustili sudí několik sporných zákroků, hlavně ze strany domácích, kteří dohrávali bez Červenky. Blízko vyrovnání byli snad jen jednou, minutu před koncem, po závaru před brankou. Ani power play nepomohla, ani time-out, ani Krejčíkovo šťourání ve Francouzových betonech sedm vteřin před koncem, ani buly ještě v čase 59:58, Litvínov veze zvenku první body v nové sezóně!

Ohlasy

logo HC Slavia Praha

HC Slavia Praha

Josef Beránek: "Zápas se mi těžko hodnotí. Jde o to, že těžko bude mančaft doma vyhrávat, pokud dá jen jeden gól. To je podle mě asi jeden z největších problémů Slavie. Minule nám to sice s Kladnem vyšlo, ale pokud chce tým doma vyhrát, musí dát góly, i když přitom vycházet ze zajištěné obrany. Góly však rozhodují."

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Vladimír Jeřábek: "Hodnotí se mi dnes zápas dobře, protože odvážíme tři body. Bylo to poměrně urputnou prací a dobrou obrannou hrou, na které se pořád snažíme pracovat. Také jsme předvedli kolektivní výkon gólmanem počínaje a posledním útočníkem konče. Zápas byl vyrovnaný a my jsme ho přesilovkou zlomili na svoji stranu."