Zápasy 30. 09. 2012, Redakce

Verva s poslepovanou sestavou zdolala lídra!

Ani tentokrát Litvínov neprohrál v sezóně podruhé za sebou a stal se prvním týmem, který vstřelil Kometě branku ve 3. třetině - to vše bez šesti obránců. Verva slavila výhru 4:3 po nájezdech.

7. kolo, 30.09.2012, Zimní stadion Ivana Hlinky
logo HC VERVA Litvínov
logo HC Kometa Brno
HC VERVA Litvínov HC Kometa Brno
4sn 3
  • Třetiny

    1:1, 1:2, 1:0 - 0:0, 1:0

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Francouz – Posmyk, K. Černý, Martinka, Stříteský, Havelka, Sklenička – Majdan, Hübl, Lukeš – Martynek, Hanzl, Trávníček - Kubinčák, Baláž, Pšurný - Černý, Rapáč, Jurčík - 21. Frolík. Připraveni Franěk a Hora

  • Sestava hostů

    Trvaj - Kováčik, Žižka, Švrček, Bičánek, Valach, Malec, Valábik, Krejčiřík - Erat, L. Čermák, Dlouhý - T. Svoboda, J. Hruška, Jakub Svoboda - Holec, Petrovický, M. Hořava - Koreis, Dočekal, H. Zohorna


Reportáž

Na vedoucí celek tabulky Litvínov před návštěvou sezóny vyrukoval bez zraněných – Ručinského a šesti obránců základní sestavy: Brejčáka, Zemana, Guly, Jareše a nakonec i Kubáta a Kousalíka! S ústeckými zadáky Skleničkou a K. Černým a poprvé i s Ondřejem Martinkou z Litoměřic. Dále s uzdraveným útočníkem Jurčíkem a dalším mladíkem v obraně Havelkou, který byl hned při prvním střídání poslán na trestnou lavici a vydržel na ní celé dvě minuty.

Jen co se ale Havelka vrátil do hry, najel si na přihrávku Jakuba Svobody mezi kruhy jeho jmenovec Tomáš a otevřel skóre ve prospěch Komety. Ještě stále v 5. minutě ostře vypálil z levého křídla J. Černý a Trvaj se s jeho ranou hodně zapotil.

Jinak se hrálo spíše defenzivně a opatrně. Výjimkou byla 8. minuta, do loženky si najel Kubinčák, ale trefil dobře postaveného Trvaje. Ten si poradil i s Martynkovým průnikem. V 15. minutě se povedla Vervě rychlá kombinační akce a Hanzl zpoza obránce vyrovnal na 1:1. V 16. minutě se první přesilovky zásluhou Dočekala dočkali domácí. Posmyk a Jakub Svoboda odešli ven zároveň, hrálo se čtyři na čtyři a branky už se tábory obou fanoušků (ten brněnský byl překvapivě poměrně slabý) nedočkaly.

Ve 24. vteřině druhého dějství zasáhl Žižka v obličeji Majdana, ale hra ve výhodě se domácím příliš nedařila. Po třech minutách hry na druhé straně zazvonila za Francouzem tyč a puk se jen neochotně vykutálel od brankové čáry ven. Rapáčův trest ubránili černožlutí s potížemi, ale ubránili. Francouz chytil jednu ze střel i ve chvíli, kdy měl v brankovišti jak spoluhráče, tak i protihráče.

Ve 28. minutě se pěkně uvolnil v průniku Lukeš a našel Hübla, ten ale puk ve vyložené šanci dobře nezasáhl. Přesně v polovině základní hrací doby nedovoleně bránil Švrček a šest vteřin před návratem provinilce skončila střela Stříteského pod břevnem. Po minutě hry vyrazil Francouz puk k Holcovi a před ním zívala jen odkrytá klec, 2:2.

Hra pak získal tempo a spád, oba celky přidaly na pohybu. Ve 39. minutě přišlo nedáš – dostaneš a zápas se znovu zvrtnul na stranu Komety. Jurčík si najel na Frolíkovu zpětnou přihrávku, Trvaj vyrazil a z brejku prostřelil Francouze Jakub Svoboda. Majdana držel 74 vteřin před přestávkou Malec, přesilovka Krušnohorců vyrovnání do pauzy nepřinesla.

V přestávce se jeden ze soutěžících trefil do otvoru v brance s číslovkou 1000 korun. Domácí se střelcem mohli nechat inspirovat hned při prvním střídání, Majdanovu ránu ale Trvaj vyrazil a zbytek přesilovky už nic nepřinesl. Moravané se nikam nehnali a Severočechům se přes jejich semknuté šiky Trvajova svatyně dobývala obtížně. V polovině třetiny Verváci přidali a devět minut před koncem se dočkali odměny, Baláž poměrně zdálky vypálil a vyrovnal na 3:3.

Závěr přinesl několik dramatických situací na obou stranách, ale prodlužovalo se. Čermákův faul nabídl přesilovku čtyři na tři, nájezdy však neodvrátil.

Lukeš v prvním neuspěl, J. Svoboda také. Skvěle se svou šancí naložil Robin Hanzl - 1:0. Hruškovu střelu Francouz za brankovou čáru nepropustil, což potvrdilo video. Hübl neuspěl, ale po něm Hořava také ne a tak i druhý pod zůstal pod Krušnými horami.

Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Vladimír Jeřábek: "Klobouk dolů před klukama a jejich dnešním výkonem. Měli jsme problémy se sestavou, ale zápas jsme nakonec dokázali zvládnout. Vyrovnání na 2:2 předcházela myslím chyba rozhodčích, kteří neodpískali zakázané uvolnění, přičemž jeden ho signalizoval a druhý pak nechal hrát. Škoda ztráty vedení 2:1. Za stavu 2:3 šlo o to, zda dokážeme urvat vyrovnání, což se povedlo."

logo HC Kometa Brno

HC Kometa Brno

Zdeněk Venera: "Získali jsme bod, což je vždycky lepší než se vracet zvenku s prázdnou, ale zase jsme o dva body přišli, takže jsou pocity - jako v těchto případech obvykle - rozporuplné. Bylo to vyrovnané utkání a věděli jsme, že Litvínov je doma hodně těžký soupeř, což se dnes myslím potvrdilo. V závěru jsme měli i trochu smůlu, byla tam tyčka, nedá se nic dělat."

Fanshop