Zápasy 21. 10. 2012, Redakce

Plzeň rozhodla v přesilovce

Po vyprodaném derby vedoucí celek tabulky, takový byl litvínovský víkendový program. Vytěžil z něj jeden bod proti Chomutovu. Plzni tým vzdoroval, nakonec prohrál nejtěsnějším poměrem (1:2)

14. kolo, 21.10.2012, Zimní stadion Ivana Hlinky
logo HC VERVA Litvínov
logo HC ŠKODA PLZEŇ
HC VERVA Litvínov HC ŠKODA PLZEŇ
1 2
  • Třetiny

    1:1, 0:0, 0:1

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Francouz – Posmyk, Kubát - Gula, Zeman - Stříteský, Holub - K. Černý, Sklenička – Kubinčák, Hübl, Lukeš – Martynek, Hanzl, Trávníček "C" - J. Černý, Gerhát, Ručinský - Baláž, Rapáč, Frolík. Připraven Franěk

  • Sestava hostů

    Rask - Hanzlík, Slovák, Jeřábek, Ševc, St. Pierre, Marušák, Vlasák, Straka "C", Gulaš, Pletka, Kovář, Balej, Dvořák, Havlíček, Pitule, Schleiss, Lev, Heřman, Petruška. Připraven Svoboda


Reportáž

Majdana, který se zranil v utkání s Chomutovem, nahradil v Hüblově první formaci Kubinčák, do litvínovské branky se tentokrát postavil Pavel Francouz. Opatrnější a vyrovnaný úvod skončil v 7. minutě, kdy se do šance prosmýkl Straka a ač atakovaný, prostřelil, či spíše podstřelil Francouze, 0:1.

Ještě v téže minutě se hákováním provinil Ševc, Litvínov se prosadil k jedné tvrdé střele a to na branku nestačilo. Při dalším trestu (Heřman) už ale napřáhl z voleje na modré Stříteský a vyrovnal na 1:1.

První trestný zápis Vervy (Gula) Krušnohorci ubránili, v závěru oslabení navíc fauloval Trávníčka Gulaš. Vyložené šance v dalším průběhu první třetiny scházely a tak už se do přestávky skóre nezměnilo. Blízko k tomu mělo Kubátovo vybídnutí k teči v posledních vteřinách úvodního dějství.

Také druhá část pokračovala ve vyrovnaném duchu, Čech Francouz i Fin Rask si v jejím úvodu poradili s několika závary. Rapáč před brankou ve 27. minutě ještě hledal Frolíka, ale to už zavánělo překombinováním a vyhlédnutý zakončovatel akce byl také Západočechy pokryt.

O minutu později ani nadvakrát nevyzrál na domácího gólmana Balej a ještě v téže minutě průnik protihráče nedovoleně zastavil Stříteský. Když se do hry vrátil, přečíslil s Hanzlovou řadou protivníka v poměru tři na dva. Heřman odejel za katr v polovině zápasu. Šest vteřin před jeho návratem poslal spoluhráče do tří St. Pierre. Už v klasické výhodě pěkně nastavil hůl do dráhy letícího puku Martynek, ale i když se tak stalo těsně před brankou, Rask zastavil puk lapačkou. Posmyk ještě těsně minul plzeňskou klec a Škodováci se ubránili.

Ve 36. minutě odehrála povedené střídání Hüblova řada, v šanci byl Lukeš, Rask vyrazil. A dvě minuty před koncem třetiny zastavil gólman hostí i střelu najetého Frolíka, kterého uvolnil J. Černý. Závěr prostřední části domácím patřil a měli k blízko k vedoucí brance.

Čtyři minuty třetí třetiny přinesly z toho opravdu podstatného jen Holubův trest. Střelu od modré čáry Francouz vyrazil, ale ke smůle černožlutých přímo na hůl Pletky, který měl při dorážce lehkou práci, 1:2. Litvínov musel znovu doma dotahovat. Čtyři minuty třetí třetiny přinesly z toho opravdu podstatného jen Holubův trest. Střelu od modré čáry Francouz vyrazil, ale přímo na hůl Pletky, který měl při dorážce lehkou práci, 1:2. Litvínov musel znovu doma dotahovat. Navíc vzápětí musel ven Posmyk, ale tohle oslabení Verva přečkala.

V polovině třetiny mohl skórovat bruslí Straka, Francouz jeho doklepnutí vybruslil. Domácí se těžce probíjeli přes zformované plzeňské šiky. Pomoci jim mohlo vyloučení zámořské akvizice hostů (St. Pierre), ale Straka a spol zvládli hru ve čtyřech téměř na jedničku. V 57. minutě se procpal s pukem až do brankoviště Trávníček, Rask si opět poradil a jeho spoluhráči pak nepustili Litvínov ani k power play.

Vedoucí celek tabulky ukázal svou sílu hlavně v defenzívě a v klíčové chvíli dokázal proměnit přesilovku, což se domácím, kteří jim byli vyrovnaným soupeřem, nepovedlo.

Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Vladimír Jeřábek: "Ve hře pět na pět jsme byli Plzni rovnocenným soupeřem, ale bohužel dnes rozhodly přesilové hry. My jsme z několika početních výhod dokázali dát pouze jeden gól. Plzeň dokázala svou přesilovku ve třetí třetině využít a to zápas rozhodlo."

logo HC ŠKODA PLZEŇ

HC ŠKODA PLZEŇ

Milan Razým: "Dnes byl k vidění kvalitní hokej. Oba týmy předváděli kombinace v rychlosti a oba mohly získat tři body. Nakonec se nám povedlo v třetí třetině dát branku z přesilovky a poté jsme vedení udrželi."

Fanshop