Zápasy 23. 11. 2012, Redakce

Dva zvraty v Třinci

Třemi góly obrátil Litvínov výsledek 0:2 v Třinci. Vedl 3:2 a Trávníček jel trestné střílení. Neproměnil a druhý obrat v zápase pak připravili domácí, kteří vyhráli (6:3).

24. kolo, 23.11.2012, Werk aréna Třinec
logo HC Oceláři Třinec
logo HC VERVA Litvínov
HC Oceláři Třinec HC VERVA Litvínov
6 3
  • Třetiny

    2:3, 2:0, 2:0

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Hamerlík (17. Hrubec) - Roth, Galvas, Hrabal, Zíb, Klouček, Ovčačík, Lojek - Růžička, Zagrapan, Varaďa - Květoň, Peterek, Adamský - Rákos, Klimenta, Polanský - Orsava, Podešva, Hrňa

  • Sestava hostů

    Francouz - Posmyk, Kubát - Stříteský, Zeman - Kousalík, Holub - Gula, Brejčák - Majdan, Hübl, Kubinčák - Martynek, Hanzl, Trávníček "C" - Rapáč, Černý, Pšurný - Jurčík, Frolík, Baláž. Připraven Franěk


Reportáž

Do sestavy Vervy se vrátili obránci Kubát a Holub s útočníkem Balážem, chybí ještě Jareš a nastoupit ze zdravotních důvodů nemohl Lukeš, kterého v první formaci zastoupil Kubinčák a ve čtvrté dostal příležitost junior Jurčík. Domácí postrádali jen zkušeného Bonka pro zranění.

Jako první vážně zahrozil Kubinčák, ale do vedení šli domácí. Pomohlo jim k tomu Zemanovo vyloučení, které po minutě hry potrestal zblízka Zagrapan. Za dalších 78 vteřin to bylo už 2:0, důrazem se prosadil Varaďa a Litvínov zase mrzela předchozí šance, kterou měl Trávníček. Růžička trefil tyč! Zíbův prohřešek Verva nevyužila, za to Posmykův ano. Jak je to možné? Skórovala v oslabení, svou první letošní branku vstřelil zpoza obránce Vojtěch Kubinčák, asistoval Hübl.

A v 17. minutě se začínalo znovu, nádhernou indivduální akcí se blýskl Jakub Černý, dorazil po průniku přes celé kluziště vlastní střelu, 2:2! Litvínov znovu dokázal, že venku má pro strach uděláno. Třinec reagoval výměnou brankáře, Hamerlíka nahradil Hrubec.

Ale to nebylo všechno. Vyloučeného Orsavu vrátil předčasně do hry Kubát, asistovali z otočky Majdan a podruhé v zápase Hübl. Náhradní gólman dlouho s čistým kontem nevydržel a to měl ještě v závěru třetiny Pšurný na holi čtvrtý gól... Brankář tentokrát zachránil.

V úvodu druhého dějství pokračoval Litvínov ve spanilé jízdě. Ve 22. minutě Peterek fauloval v šanci Trávníčka a ten dostal možnost repete z trestného střílení - Hrubec je kryl. Byl to klíčový moment.

Francouzovi pomohla tyč po střele Varadi z nejnebezpečnější řady Ocelářů. Další výhodu nabídla Vervě vysoká hůl Varadi. Vyrovnání přinesla výhoda domácích, Gula pozapomněl, jak jsou hlavně díky Růžičkovi nebezpečné. Tentokrát se ale trefil Hrabal, před kterým bylo příliš mnoho prostoru. A po dorážce Růžičky tu byl druhý obrat v zápase, 4:3. Dvojnásob škoda Trávníčkova nájezdu za stavu 2:3...

Třetí část začala Hüblovým vyloučením, hosté je zvládli bez úhony. A ve 45. minutě se mohli radovat, Hrubec ale zázračně zneškodnil Frolíkovu dorážku do odkryté klece. Francouz poté zmařil včasným vyjetím možnost Zagrapana. Slezané byli při chuti, stav se neměnil do 52. minuty, kdy pátý gól vstřelil Polanský.

Myšlenky na zdramatizování zápasu museli hosté přeložit na později v 55. minutě po Kubinčákově vyloučení. Domácí si vzali oddechový čas, ale provinilec šel do hry až po dvou minutách. V 58. minutě rozhodl definitivně Klimenta.

Třinec zabral po dvou porážkách s návratem na domácí led, Litvínov nebodoval poprvé po šesti utkáních, před vlastní brankou byl málo důrazný. Náprava by byla sladká: v neděli proti Jágrovu Kladnu!

Ohlasy

logo HC Oceláři Třinec

HC Oceláři Třinec

Josef Turek: "Začali jsme dobře, ale pak spadli do stavu, kdy jsme si mysleli, že je hotovo. A místo toho jsme třikrát inkasovali. Něco jsme si k tomu o přestávce řekli, hru jsme stáhli na tři pětky, šli jsme do soupeře a vyplatilo se. Podařilo se nám otočit skóre a ve třetí třetině už jsme drželi zápas ve své moci. Povedlo se nám i střídání s brankáři, Šimon Hrubec dochytal zápas výborně."

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Vladimír Jeřábek: "Zaspali jsme začátek, nebyli důrazní jak v zakončení, tak kolem naší branky. Dostali jsme góly z dorážek, pak ale zápas otočili. Zlomový okamžik nastal ve druhé třetině, měli jsme dvě gólovky na 4:2. Ty jsme neproměnili a začali hrozně moc "lítat", hráli jsme nahoru-dolů a to se s Třincem nemůže. Udělali jsme hloupé chyby, soupeř výsledek otočil a pak už bylo těžké zápas lámat."