Zápasy 01. 08. 2013, Redakce

V Praze těsná porážka

V prvním přípravném utkání bez osmi stabilních hráčů (šanci dostali mladíci) podlehla Verva v Edenu Slavii 3:4. První branku týmu v nové sezóně vstřelil Ondřej Jurčík.

přát., 01.08.2013, Praha-Eden
logo HC Slavia Praha
logo HC VERVA Litvínov
HC Slavia Praha HC VERVA Litvínov
4 3
  • Třetiny

    1:0, 1:2, 2:1

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Furch – Kadlec, Dresler, Wharton, Valach, Štich, Šenkeřík, Chalupa, Kolařík – Skokan, Tomica, Žejdl, Bednář, Klhůfek, Jelínek, Krenželok, Poletín, Micka, Sklenář, Růžička, Vrdlovec. Připraven Svoboda

  • Sestava hostů

    Nechvátal – Pavelka, Hora, Kousalík, Chaloupka, Havelka, Gula, Pavlík, Kasal - Martynek, Hanzl (A), Zavřel - Jurčík, Piroš (C), Smolka - Pšurný, Černý, Rapáč - Majdan, Písařík, Bojer. Připraven Horák


Reportáž

Lépe začali zápas domácí a ve 12. minutě získali díky zkušenému obránci Kadlecovi vedení. Litvínov v brance s Patrikem Nechvátalem se v první třetině dvakrát bránil v oslabení.

Po změně stran nejprve Žejdl upravil na 2:0, ale pak přišli ke slovu i hosté. Dočkali se přesilovky, která se změnila v minutovou výhodu pět na tři. Verva ji nevyužila, ale krátce před návratem druhého provinilce zpět do hry snížil Jurčík na 2:1.

Jeho tým ožil a klasickou výhodu pět na čtyři pak využil ke srovnání a ke své premiérové brance v litvínovském dresu obránce Petr Chaloupka, 2:2. V poslední minutě druhé části ještě neproměnil trestné střílení za faul Pavelky na Bednáře nejzkušenější domácí forvard.

Ve třetím dějství zase přidala Slavia až se Jelínkem ujala vedení 3:2. Už za půl minuty ale bylo vyrovnáno, po pěkné akci zakončil přesně Richard Rapáč, 3:3. Vítězství nakonec sešívaným zajistil Klhůfek sedm minut před koncem. Na výsledku už nezměnila nic ani litvínovská power play v závěru zápasu.

HCVL nastoupil do zápasu bez Francouze, Fraňka, Zemana, Stříteského, Hübla, Lukeše, Trávníčka a Gerháta. S kapitánským "céčkem" vedl tým Kamil Piroš.