Zápasy 20. 09. 2013, Redakce

Litvínov vybojoval obrat a zapsal proti Liberci první výhru!

Po nešťastně druhé inkasované brance ve 3. třetině hrozila Vervě ještě pár minut před koncem třetí porážka. Ale branka Lukeše a nájezd Hanzla přinesla černožlutým barvám ve vyrovnaném boji s Libercem cenné dva body za výhru 3:2 po nájezdech.

3. kolo, 20.09.2013, ZS I. Hlinky
logo HC VERVA Litvínov
logo Bílí Tygři Liberec
HC VERVA Litvínov Bílí Tygři Liberec
3sn 2
  • Třetiny

    1:1, 0:0, 1:1 - 0:0, 1:0

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Francouz – Pavelka, Kousalík – Stříteský, Zeman – Gula, Chaloupka – Majdan, Hübl (A), Lukeš – Smolka, Piroš, Gerhát – Martynek, Hanzl, Trávníček (C) – Jurčík, Černý, Pšurný. Připraven Franěk. Trenéři Jeřábek a Rosol

  • Sestava hostů

    Schwarz – Hunkes, Čakajík, Voráček, Výtisk, Kolmann, Říha, Valský, Nedvěd, Pospíšil, Bulíř, Filippi, Bartek, Víšek, Vampola, Jass, Špaček, Zacha, Urban. Připraven Stejskal. Trenéři Hynek, Černý a Láska


Reportáž

V severočeském derby neměl liberecký kapitán Petr Nedvěd proti sobě svého litvínovského vrstevníka, Martin Ručinský stál druhý zápas pro zranění. Poprvé od začátku si zahrál Pavelka a letos vůbec poprvé Smolka, autor dvou středečních gólů Jihlavě v dresu Mostu.

Liberec zahájil náporem, ale pak pronikl Piroš a našel před brankou Gerháta, bohužel pro domácí tísněného. Agilní Lotyš Jass bekhendem vyzkoušel Francouze a pak už přišla branka, zblízka zakončil Pospíšil.

Odpovědět zkoušel po nájezdu z levého křídla Trávníček (nad) a stejný hráč musel v 8. minutě na trestnou lavici. Litvínov se ubránil, zlepšil a Gerhátovu akci nebezpečně dorážel Martynek.

Tygři poslali znovu do hry i 16-letého Zachu a ten udivoval suverénním výkonem. Právě on se stal prvním libereckým provinilcem. Verva využila přesilovku, Zeman 14 vteřin po vyloučení Valského propálil Schwarze, když Trávníčka současně se střelou natlačil do gólmana Voráček.

Povzbuzen "šatnovým" gólem Litvínov začal druhou část lépe, hned po minutě hry pálil dvakrát z dobré pozice Smolka a ve 24. minutě měl početní výhodu, nedovoleně bránil Voráček. Krušnohorci soupeře točili v jeho pásmu, Trávníček střílel vedle, tlak pokračoval, ale častější palba už mu chyběla.

Po Jurčíkově vyloučení pokračovala litvínovská převaha, jenže defenzíva hostí se nenechala překvapit. V polovině zápasu sudí hru pustili, zdálo se, že až moc. Liberec se připomněl ranou Filipiho z mezikruží a brejkem v oslabení při dalším Voráčkově trestu.

Ve 37. minutě tribuny dvakrát aplaudovaly, nejprve v reálu čistému Zemanovu bodyčeku, po němž protihráč málem udělal salto. A poté při replay zákroku na velkoplošné obrazovce. Hunkese vychytal Francouz a šlo se podruhé do kabin.

Třetí dějství začalo Hanzlovým vybruslením do šance, ale ke smůle domácích také brankou - na opačné straně. Všudybyl Jass využil nedorozumění brankáře s protihráčem a zasunul puk do branky dříve než se do ní její strážce stačil vrátit, 1:2.

Schwarz zasáhl v obličeji Majdana, přesilovku Litvínov nevyužil a tu další (Bulíř) po minutě zkrátilo Trávníčkovo provinění. V 53. minutě nastřelili domácí tyč, pak podobně neutralizoval Pirošův zákrok další Voráčkovo vyloučení.

Ale rovných 300 vteřin před koncem normální hrací doby se Verváci dočkali: Lukeš proštrikoval několik protihráčů, otočil se, uvolnil a prostřelil gólmana. Kromě Hübla si svou první extraligovou asistenci připsal i Pavelka. Infarktové závěrečné situace: Martynek těsně minul, Kolmann se vzápětí probil sám před Francouze... Stále 2:2. Domácí ještě museli přečkat Pšurného trest v samém konci a bylo tu prodloužení.

I tentokrát v něm hráli žlutí přesilovku (Hunkes), i tentokrát bez efektu. Ven šel také Hübl, ale to už bylo jen půlminutku před nájezdy. Litvínov na ně trochu obměnil vyvolenou trojici, po Lukešovi jel Trávníček. Oba nedali, stejně jako Pospíšil a nejostřílenější hráč na ledě Nedvěd. Pak neuspěl liberecký Bartek a Hanzl mečbolem nepohrdl, po rozhýbání brankáře a kličce bekhendem zavěsil, 3:2!

Dva body za bojovnost. Verva soupeře přestřílela a nakonec se úspěšchu dočkala, byť se soupeř ukázal houževnatějším loňského Liberce.

Pavel Francouz: "Gól na 2:1 byla spíš moje chyba. Ale nemyslím, že by mě to nakoplo pro nájezdy. Spíš jsem byl rád, že kluci výsledek otočili. Dva body jsou pro nás hodně důležité."

V neděli míří HCVL k očekávanému derby do Chomutova!

Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Vladimír Jeřábek: "Začali jsme zápas hrozně a nakopla nás paradoxně až přesilová hra Liberce. Ve druhé části jsme už hráli dobře, dostali jsme soupeře pod tlak, ale nedáváme branky, nepadá nám to tam, ani v přesilovkách. Měli jsme tlak i šance, ale přesto jsme dostali gól po chybě na 2:1. Dokázali jsme ale vybojovat vyrovnání a na penalty jsme to uhráli."

logo Bílí Tygři Liberec

Bílí Tygři Liberec

Milan Černý: "Myslím si, že jsme mohli brát víc než bod. Jedna z příčin není jen, že jsme si nechali dát branku pět minut před koncem, ale po celý zápas jsme nehráli dobře přesilové hry. Měli jsme z nich dát nějaký gól, který by zápas rozhodl v náš prospěch."

Fanshop