Zápasy 27. 09. 2013, Redakce

Vítězná šňůra pokračuje, z Hradce dva body!

V Hradci Litvínov dvakrát vedl, na tříbodovou výhru nakonec nedosáhl, ale připsal si bod za remízu po 60 minutách. Ten druhý opět vystřelil Robin Hanzl v nájezdech!

6. kolo, 27.09.2013, ZS H. Králové
logo Mountfield HK
logo HC VERVA Litvínov
Mountfield HK HC VERVA Litvínov
2 3sn
  • Třetiny

    1:1, 0:1, 1:0 - 0:0, 0:1

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Kantor – Harant, Vydarený, Jank, Mikuš, Ptáček, Frühauf, Plášil – Dej, Mertl, Suja – Kudrna, Knotek, Šimánek – Květoň, Tvrdík, Škoda – Švihálek, Červený, Rousek. Trenéři Draisaitl a J. Kučera.

  • Sestava hostů

    Francouz – Pavlík, Kousalík – Stříteský, Zeman – Gula, Chaloupka – Majdan, Hübl (A), Lukeš – Martynek, Hanzl, Trávníček (C) – Rapáč, Piroš, Ručinský (A) – Jurčík, Černý, Pšurný. Připraven Franěk. Trenéři Jeřábek a Rosol


Reportáž

Pavlík nahradil Pavelku, to byla jediná změna v litvínovské sestavě. Soupeř začal hodně opatrně i nervózně (za první minutu dvakrát zakázané uvolnění), jakoby s velkým respektem k litvínovským brejkům. Francouz si první vážnější zákrok připsal až v 6. minutě, to už se jeho protějšek Kantor měl co otáčet proti možnostem Pirošovy řady.

Domácí zvedla až první přesilovka, kdy si Majdan nepohlídal hůl a nechtěně zasáhl protihráče v obličeji. Květoň mohl otevřít skóre, Vydareného bombu vyrazil Francouz helmou. V polovině třetiny domácí špatně střídali a Stříteský ostrou ranou mířil Kantorovi mezi betony. Pirošova tenisová dorážka zblízka ještě nevyšla. Půl minuty před návratem vyloučeného se uvolnil Ručinský a fauloval jej Harant. Krátkou dvojnásobnou výhodu Verva nevyužila, ale pokračovala v tlaku i při hře pět na pět a Chaloupkovu vyraženou střelu poslal do sítě bekhendem Černý, 0:1.

Vzápětí ještě poslal puk do hlediště Vydarený, ale z toho mráčku už hostům nezapršelo. A v závěru třetiny se nejprve technicky provinili příliš velkým počtem hráčů na ledě a poté měli i trochu smůly, když Stříteský poslal puk také mezi diváky. Výhoda Mountfieldu byla podstatně delší, půldruhé minuty. Litvínov soupeře přesto téměř k ničemu nepustil, třikrát vyhodil, ale těsně před skončením prvního trestu Květoň přece jen zavěsil klasického "šatňáka", 1:1.

Po změně stran se na dlouho dobu do Zápisu o utkání dostal jen Pavlík za nedovolený zákrok ve 23. minutě. Ptáčka vychytal Francouz, Dej v brejku pálil nad, až ve 29. minutě konečně ohrozil Kantora Rapáč.

V polovině zápasu se natlačil před branku Květoň, pak se zdálo že sudí odpustili Hradci faul vysokou holí. Kdo vstřelí možná klíčový druhý gól? Vervě k němu pomohl faul Květoně na Ručinského. Na ukázkové podražení domácí reagovali reklamací filmování, ale byla tu výhoda a netrvala dlouho.

Za 22 vteřin poslal Květoně zpět na led Ručinský, tečující Hüblovo nahození od modré do protipohybu gólmana, 1:2! Litvínov poté kontroloval vývoj zápasu, navíc Červený ve 40. minutě vložil hůl mezi nohy Stříteského. Ještě do sirény ale fauloval Kousalík a poměr sil na ledě obrátilo Hanzlovo vyloučení, i když to jakoby si vynutili diváci.

Oslabení tři na čtyři Litvínov vydržel, horší to bylo, když se pokračující přesilovka pět na tři změnil v pět na dva poté, co Trávníček přišel o hokejku. Ale Francouz podržel střelu a umožnil doplnit a zformovat šiky. Okolo 45. minuty začal hradecký tlak narůstat, Francouz vychytal Kudrnu, domácí ukazovali, proč předtím bodovali venku třikrát v řadě.

Když je tlak neúčinný, přicházejí šance na druhé straně. Ty litvínovské měl Martynek, který jel v 50. minutě po přihrávce od Lukeše sám, a Hübl po uvolnění, dvakrát byl na msítě Kantor.

V 53. minutě se domácí dočkali vyloučení, Chaloupka v rohu kluziště podrážel a následně se ujala rána Vydareného od modré, 2:2. Diváci se rozbouřili, ale Litvínov pak už dokázal ataky Východočechů oplácet, nejprve Hanzlova a Pirošova řada, pak i další. Publikum spustilo v závěru mexickou vlnu, ale tři body svým nepřičarovalo.

V nastavení byli o něco útočnější bíločervení, opakovanou šanci Frühaufa zlikvidoval Francouz. A rozhodnout mohl i Piroš. Nájezdy? Parádní litvínovská disciplína už zase funguje. Francouz vychytal Tvrdíka, Květoně i Šimánka, Hübl s Lukešem neuspěli, ale Hanzl se opět nemýlil, dlouho utajovanou bekhendovou kličkou a střelou nahoru zavěsil. Potřetí ze čtyř pokusů jde druhý bod do Litvínova. Zda proti Třinci přibudou další se přijďte podívat na vlastní oči v neděli!

Ohlasy

logo Mountfield HK

Mountfield HK

Peter Draisaitl: "Bod nakonec bereme. V prvních dvou třetinách jsme totiž nehráli hokej, kterým jsme se chtěli prezentovat. Až ve 3. třetině jsme se zlepšili. Je škoda, že jsme neproměnili dvě šance v prodloužení. Litvínov má na nájezdy šikovné hráče, ale je to i náhoda. Kudrna, který hrál po dlouhé době, ukázal, že by mohl být platný. Potřebuje ještě čas, aby se dostal do formy."

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Vladimír Jeřábek: "Když jsme sem jeli, byli bychom spokojeni se dvěma body, proto jsme teď po zápase velmi spokojeni. Myslím, že to byl pěkný hokej, diváci se bavili, nasazení, hodně přesilovek. Remíza byla asi zasloužená. Samostatné nájezdy už jsou vabank. Nám se v nich daří, ale nemůžeme se spoléhat na to, že to tak bude pořád. Jsem rád, že nám zase vyšly."

Fanshop