Zápasy 04. 10. 2013, Redakce

Vary střílely góly, Litvínov nastřeloval tyče

Z lázeňského města kýžené body Verva nedovezla, zápasila s koncovkou i se smůlou. Jedinou branku vstřelil až za stavu 3:0 ve 3. třetině Robin Hanzl.

9. kolo, 04.10.2013, KV Arena K. Vary
logo HC Energie Karlovy Vary
logo HC VERVA Litvínov
HC Energie Karlovy Vary HC VERVA Litvínov
3 1
  • Třetiny

    1:0, 1:0, 1:1

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Závorka – Bičánek, Kubka, Drtina, Šmach, Gulaši, Parýzek, Schusser – Zaťovič, Hruška, Hovorka – Doležal, Vlach, Koblasa – Dlouhý, Vachovec, Zucker – Kytnár, Balán, Tomeček. Připraven Habal. Trenér Mlejnek

  • Sestava hostů

    Franěk (44. Nechvátal) – Kousalík, Pavelka – Stříteský, Sklenička – Šlégr, Gula – Majdan, Hübl (A), Lukeš – Martynek, Hanzl, Trávníček (C) – Černý, Piroš, Ručinský (A) – Rapáč, Jurčík, Pšurný. Trenéři Jeřábek a Rosol


Reportáž

Do Varů odjela Verva bez Francouze, Chaloupky a Zemana, se Skleničkou z Ústí a také se změněnou třetí a čtvrtou útočnou formací.

V první třetině nebyla horší soupeře. Na tyčky vyhrála 2:0, měla jediného vyloučeného, ale při své jediné přesilovce inkasovala. Gulaši fauloval už ve druhé minutě, tandem Zuckera a Dlouhého však skončil v síti, 1:0. Ještě předtím se pěkně uvolnil Hanzl a v pádu vystřelil, vést mohl Litvínov.

Litvínovskou aktivitu mohl ve vyrovnání přetavit v 7. minutě Martynek. Pak se dostali ke slovu nebezpečnými nahozenými puky domácí, ale při šanci Ručinského po přihrávce Piroše při nich stálo hodně štěstí. Nejzkušenější hostující útočník trefil zblízka tyč odkryté klece.

Ve 14. minutě musel ven Trávníček a hodně se tomu divil, domácí toho ale ve výhodě mnoho nevymysleli. Až Vlach mohl zvýšit, v 17. minutě minul puk před téměř prázdnou brankou. Hübl na druhé straně ve střelecké pozici ještě hledal Majdana a Závorka zachránil. V poslední minutě Stříteský napálil z voleje odražený puk od zadního mantinelu po předchozí střele Skleničky a orazítkoval druhou tyč svatyně Energie...

Ve druhé části domácí zvýšili náskok. Hlavně proto, že Litvínov ze svého tlaku nevytěžil zhola nic. Přečkal v úvodu třetiny vyloučení Pavelky, při kterém bekhendem tak tak nezasunul Hruška. Pak se začalo hrát skoro na jednu branku. Ve 27. minutě skončil litvínovský tlak bombou Guly z vrcholu kruhu, do gólmana, který víc a víc dokazoval svou úterní formu.

V polovině zápasu nastřelil Balán břevno, vzápětí ale mohl srovnat stav Jurčík. Před branku mu přihrál Martynek, ale mladý forvard zblízka trefil zase jen brankáře. Zaťovič a Kupka se provinili 96 vteřin po sobě, hosté ale ani dvojnásobnou přesilovku nezúročili. Nedáš - dostaneš, po chybě v rozehrávce zavěsil pod horní tyčku v signalizované výhodě Hruška, 2:0.

Ve třetím dějství Litvínov ubránil oslabení rozdělené přestávkou, ale pak přece inkasoval, když se prosadil důrazný Vlach, 3:0. Domácí následně dvakrát vyhodili puk do hlediště, v přesilovce přišla třetí tyč hostí, gólové šance (Hübl), gól však stále ne...

Až Hanzl tucet minut před koncem odčaroval třízápasové prokletí koncovky litvínovských útočníků, vybruslil si před branku a prostřelil Závorku, 3:1. Možný tlak hostí vzápětí utnulo Černého vyloučení. To už byl v kleci Patrik Nechvátal. Litvínov se ubránil a navrátilec do hry Černý hned mohl po Šlégrově kolmici z nájezdu snížit.

Neujala se ani bekhendová rána Piroše, která počtvrté rozezvučela tyč! 158 vteřin před koncem, po třetím (!) domácím nedovoleném zdržování (Zucker), si trenéři černých vzali time. Dlouhá power play už ale změnu skóre nepřinesla. Vybral si dnes HCVL střeleckou smůlu? V neděli přijede Kometa!

Ohlasy

logo HC Energie Karlovy Vary

HC Energie Karlovy Vary

Jaromír Kverka: Litvínov neodehrál špatné utkání, ale my jsme z minima šancí vydřeli tři branky. Jsem rád, že naše mužstvo bojovalo. Byl to vysloveně upracovaný výkon. Co se týče závěru, nesmí se nám stávat, že třikrát vyhodíme puk do hlediště. Tím jsme soupeři nabídli moře šancí a výhod. Na druhou stranu musím pochválit Tomáše Závorku, který podal fantastický výkon. Tři body jsou pro nás odměnou za bojovnost. Jedním z rozhodujících faktorů byla ubráněná přesilovka pět na tři.

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Vladimír Jeřábek: Utkání rozhodla naše špatná produktivita. Domácí nás nepřehráli, ale darovali jsme jim tři branky. To bylo zlomové. Soupeř nás nepřehrála při pět na pět, ani nás nedokázal zatlačit. Góly jsme inkasovali po našich hrubých chybách. První byl v naší přesilovce, druhý po nesmyslné zadovce obránců, při třetím jsme katastrofálně pokryli hráče. Následně domácí dobře bránili a vítězství uhájili.