Zápasy 13. 10. 2013, Redakce

Na Vítkovice gól nestačil

Ani v neděli se Litvínov výrazněji střelecky neprosadil a znovu tak prohrál. Verva tentokrát vedla, ale přes převahu další góly do ostravské sítě nepřidala a soupeři se povedlo výsledek otočit na 4:1.

12. kolo, 13.10.2013, ZS I. Hlinky
logo HC VERVA Litvínov
logo HC Vítkovice Ridera
HC VERVA Litvínov HC Vítkovice Ridera
1 4
  • Třetiny

    1:0, 0:1, 0:3

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Francouz – Stříteský, Zeman – Pavlík, Kousalík - Sklenička, Gula - Trávníček (C), Hanzl, Ručinský (A) - Majdan, Hübl (A), Lukeš - Martynek (do 40. min.), Piroš, Černý - 41. Rapáč, Jurčík. Připraveni Nechvátal a Pavelka. Trenéři Jeřábek a Rosol

  • Sestava hostů

    Málek – Barinka, Štencel – Kudělka, Sloboda – Kovář, Stehlík – Pastor – Húževka, Burger, Strapáč – Svačina, Roman, Huna – Szturc, Hlinka, Káňa – Šedivý, Valčák, Vandas. Připraven Šindelář. Trenéři Oremus a Šimíček


Reportáž

Obránce Zeman se po nemoci vrátil do litvínovské sestavy, ze které vypadl Chaloupka. Martin Ručinský nastoupil ke 300. utkání v litvínovském dresu v nejvyšší soutěži. Proti Francouzovi se postavil zkušený Málek, Verva začala na tři pětky a s Hüblovým útokem v původním složení.

Hned v první minutě dvakrát z úhlu vyzkoušel Málka Hübl a dal najevo, že domácí budou ve snaze přivolat branky pálit často a z jakékoli pozice. Ve 3. minutě to zkusil Majdan po chybě ve vítkovické rozehráce a chvíli na to fauloval Pavlíka Barinka. První výhodu domácí nevyužili, od modré stříleli nebezpečně Zeman a Stříteský.

Hosté se dostali k jednomu nebezpečnému pokusu při Trávníčkově vyloučení a pak už to přišlo: Černý nabral rychlost ve středním pásmu, těsně před modrou napřáhl a puk prošel do sítě, 1:1. Zemanův trest neutralizoval po tuctu vteřinách faul Húževky. Piroš zakombinoval s Ručinským, potom Hübl první dojel Málkem vyražené Lukešovo nahození, ale skóre už se v prvním dějství nezměnilo.

Druhá třetina se nesla ve znamení viditelné, ale nakonec marné snahy Vervy přidat druhý gól. Ve 23. minutě nezakončil po pěkné akci do odkryté klece Martynek, při vyloučení Vandase si Málek oddechl po Lukešově ráně od modré z voleje.

Při Burgerově trestu dorážel Hanzl, ale jako na Kladně se mu to nepovedlo. V témže oslabení nastřelili hosté tyč, ale jinak se blýskalo hlavně před jejich svatyní, v další šanci byl Martynek.

Závěr třetiny však patřil nečekaně Ostravským. Jejich nejlepší hráč Húževka nejprve přestřelil, při Gulově vyloučení však uklidil kotouč k tyči a vyrovnal, 1:1. Najednou byli hosté agresivnější a pohyblivější, zatímco domácí rázem rádi, že po Ručinského provinění udrželi nerozhodný výsledek do přestávky.

Ve třetím dějství fauloval Káňa, ale pro vývoj zápasu byly důležité až dvě následná Trávníčkova vyloučení. Přitom druhém se totiž trefil Barinka, 1:2. Přesilovku po faulu Romana na Rapáče domácí nevyužili a pak už jen dopili pověstný kalich. Zhořkl jim góly Huny a Húževky.

Litvínov prohrál pošesté za sebou, od zápasu s Plzní v 5. kole nevstřelil ze hry více než dva góly. Znovu nepomohlo ani to, že soupeře přestřílel dvojnásobným počtem pokusů.

Viktor Hübl: "Je to už ubíjející... Nabaluje se to každý zápas víc. S jedním gólem se vyhrát nedá. Nikdo nám z toho ale nepomůže. Začít bysme měli já s Frantou Lukešem, dávat víc gólů a ostatní se přidat."

Jakub Černý: "Kdybysme věděli čím to je, tak vyhrajeme... Vepředu góly nedáváme, vzadu pak uděláme nějakou chybu a prohráváme. Musíme dál bojovat, vstřelit konečně nějaké branky a zlomit to."

Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Vladimír Jeřábek "Dali jsme k sobě nejkvalitnější hráče, ti by měli mužstvo táhnout, nemůžeme to čekat od Pavlíků a Jurčíků. Na soupeře jsme vlítli a měli dost šancí, dali gól. Nesouhlasím s kolegou v tom, že byl soupeř od určité chvíle lepší a zaslouženě vyhrál - kdybychom po druhé třetině vedli 3:0, asi by bylo rozhodnuto a Vítkovice by odešly. Jenže jsme převahu neproměnili a tak jsme po vyrovnání odešli my. Rozhodující byl gól na 1:2, ty další už neberu, to už jsme byli v křeči. Málek stále klečí, ale my střílíme po ledě místo nahoru. Vyčerpali jsme svojí kvótu jeden vstřelený gól na zápas, to je málo."

logo HC Vítkovice Ridera

HC Vítkovice Ridera

Peter Oremus: ""První třetina nebyla podle našich představ, měli jsme špatný pohyb, což se také projevilo a prohráli jsme ji. Od sedmé minuty druhé třetiny jsme hráli tak, jak jsme chtěli a byli lepší. Hráli jsme na čtyři lajny a měli jsme síly. Závěr jsme odehráli v klidu a vítězství je zasloužené." "