Zápasy 20. 10. 2013, Redakce

Ve Zlíně opět jen jeden gól

Ani nastoupení nových útočníků Rosy a Jánského zatím nepomohlo zvýšit Litvínovu střeleckou produktivitu. Ve Zlíně se v neděli odpoledne trefil pouze Viktor Hübl, domácí využili dvě přesilovky a vyhráli 4:1.

14. kolo, 20.10.2013, ZS L. Čajky Zlín
logo PSG Zlín
logo HC VERVA Litvínov
PSG Zlín HC VERVA Litvínov
4 1
  • Třetiny

    2:1, 1:0, 1:0

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Horčička – Marušák, Kotvan, Zámorský, Urbanec, Tesařík, Valenta, Matějíček – Balaštík, Leška, Veselý – Honejsek, Čajánek, Kubiš – Okál, Melenovský, Holík – Ondráček, Sedláček, Köhler. Připraven Kašík. Trenéři Vlach a Jurík

  • Sestava hostů

    Francouz – Pavelka, Gula - Kousalík, Hora - Pavlík, K. Černý - Kokeš - Martynek, Hübl (A), Lukeš - Rosa, Hanzl, Trávníček (C) - Jánský, Piroš, J. Černý - Jurčík, Zavřel, Pšurný. Připraven Horák. Trenéři Jeřábek a Rosol


Reportáž

Při trvající větší marodce obránců si Verva poprvé vypomohla Kamilem Černým z Ústí a šanci dostal i talentovaný dorostenec Kokeš. Do útoku poprvé naskočili Rosa a Jánský.

Litvínov to v úvodu zápasu neměl lehké. Dostal gól hned z prvního střídání po Balaštíkově dorážce střely od modré čáry. Bránil se šest minut v oslabení. (Zákrok na Kousalíka, po němž se otřesen sbíral z ledu, potrestán naopak nebyl, stejně jako později držení hole domácím hráčem).

Zlín hrál po páteční výhře s chutí, rychlé vedení jej ještě povzbudilo a využil Veselým hned svou první přesilovku (Kousalík), 2:0. Litvínov ještě předtím mohl vyrovnat na 1:1 Hanzlem, který si vyjel před branku, ubránil se při Trávníčkově trestu a ve 14. minutě snížil. Lukešova kolmice našla za obránci najetého Hübla, který poslal puk Horčičkovi mezi betony, 2:1. Asistence byla dodatečně přiznána i obránci Pavlíkovi (místo Francouzovi). Vyrovnat na 2:2 mohl v poslední minutě úvodního dějství po otočce Lukeš, nepovedlo se.

Po změně stran demonstroval snahu o aktivní hru hostí Hübl, který dvakrát za sebou ohrozil zlínského gólmana, ale vzápětí byl vyloučen. Hra byla vyrovnaná až do 27. minuty, kdy se první přesilovky v zápase dočkal Litvínov (Melenovský). Znovu střílel Hübl po uvolnění, Horčička zachránil a stav se ve výhodě nezměnil. V polovině utkání nahodil puk před branku z mínusového úhlu Melenovský a ten se záhadným způsobem dostal u tyče do sítě, 3:1.

Druhou přesilovku v zápase (Marušák) v závěru třetiny Verva nevyužila, největší možnost měl těsně po návratu provinilce do hry Piroš. A tak hostům do závěru zůstalo dvoubrankové manko.

Ve třetí třetině se hrál útočnější hokej, Litvínov musel hru více otevřít. Hanzl prošel individuálně obranou soupeře a hledal před klecí Rosu. Napodobil jej podobně podařeným útokem Piroš, který ale také neskóroval, byl však faulován. To neutekly ani dvě minuty. V přesilovce pak pohotově tečoval Lukešův bekhend Martynek. Brejk dva na jednoho, Rosa hledal Trávníčka, ten už nestihl zakončit. Počítejte s námi: minimálně čtyři šance na zdramatizování zápasu, neujalo se však nic. A tak logicky přišel úder na druhé straně.

Veselého v nájezdu ještě vychytal Francouz, pak to mohlo být znovu 3:2, ale puk padající obloučkem do branky skončil na horní síťce Horčičkovy svatyně. Vyloučení Hory naopak využil po kombinaci Balaštík, 4:1.

Při Gulově trestu měl Litvínov štěstí (tyč), překrývající trest Honejska nevyužil stejně jako Teaříkovo vyloučení. To už byla koncentrace na obou stranách poplatná jasnějšímu stavu utkání, který se do konce nezměnil. HCVL tak musel zapsat osmou porážku za sebou. Především proto, že se týmu stále nedaří střelecky.

Ohlasy

logo PSG Zlín

PSG Zlín

Juraj Jurík: "Chtěli jsme potvrdit tři body z pátečního zápasu s Libercem a podařilo se. Měli jsme dobrý úvod a vedli 2:0. Litvínov pak ujel a snížil, v důležitých momentech nás podržel brankář Horčička. Šťastným gólem jsme odskočili na 3:1 a zápas částečně kontrolovali. I přesto jsme hráče nabádali, aby dobře bránili, protože Litvínov má kvalitní útok. Chtěli jsme hrát z obrany a když byla možnost, zatlačit na mladé litvínovské obránce. Splnili jsme to a vyhráli."

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Vladimír Jeřábek: "Zápas se mi hodnotí těžko, trápíme se. Jeli jsme do Zlína s tím, že budeme hrát co nejdéle 0:0. To se nám ale nepovedlo. Udělali jsme jednu chybu a inkasovali první gól. I když jsme pak obdrželi druhý v oslabení, tak jsme vstřelili kontaktní branku. Pak jsme nehráli špatně a měli šance, které v zápasech míváme, ale neproměnili jsme je. Máme velké problémy s obranou, hodně obránců je zraněných. Zápas nedohrál Petr Kousalík, jenž patří k našim nejzkušenějším bekům. Utkání jsme dohrávali se šesti zadáky, z nichž měl extraligové zkušenosti jen jeden. Proti silnému Zlínu to bylo poznat."

Fanshop