Zápasy 15. 11. 2013, Redakce

Třinec pokořen s čistým štítem, první výhra venku za tři body!

Fanoušci, kteří jeli přes celou republiku nelitovali: Litvínov brankami Černého a Ručinského vyhrál v Třinci 2:0! Tým pošesté v řadě bodoval a vy se spolu s ním o to víc můžete těšit na neděli!

20. kolo, 15.11.2013, Werk aréna Třinec
logo HC Oceláři Třinec
logo HC VERVA Litvínov
HC Oceláři Třinec HC VERVA Litvínov
0 2
  • Třetiny

    0:1, 0:1, 0:0

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Hrubec – Galvas, Hrabal, Linhart, Roth, Kania, Krejčí, Foltýn, Lojek – Rákos, Zagrapan, Martin Růžička – Adamský, Polanský, Orsava – Varaďa, Peterek, Květoň – Rufer, Marek Růžička, Matuš. Připraven Trenčan. Trenéři Kalous a Marek

  • Sestava hostů

    Francouz – Stříteský, Zeman – Gula, Šlégr – Kousalík, Posmyk – Majdan, Hübl (C), Lukeš – Martynek, Hanzl, Ručinský (A) – Rosa, Piroš, Černý (A) – Písařík, Jurčík, Pšurný. Připraveni Nechvátal a Kokeš. Trenéři Rulík a Hořava


Reportáž

V téměř stejné sestavě jako ve středu nastoupil tým hostí na ledě třinecké arény, jen Písařík nahradil ve čtvrtém útoku Rapáče. Zatím asi nejtěžší výzvu bodovat pod novými trenéry Litvínov zvládl na jedničku!

Domácí začali podle očekávání aktivněji, ale Severočeši jim útočné pokusy statečně opláceli a to včetně čtvrtého útoku. První větší závar ve 4. minutě vyústil v šanci Adamského, který byl chvíli sám před brankou.

Hrál se pak oboustranně útočný a plynulý hokej a ve druhé polovině třetiny přišla čtyři vyloučení, z toho tři na litvínovské straně. A přesto šli hosté do vedení! Při Kousalíkově pykání ujel Černý v akci dva na jednoho, z levého křídla natáhl ke golfovému úderu a bylo to 0:1.

Během Hrabalova trestu bylo blízko k navýšení náskoku, elitní přesilovková formace pálila na Hrubce, který však odolal. Na druhé straně byl při Posmykově a Pirošově trestu, které na sebe téměř na vteřinu navazovaly, pozorný Pavel Francouz. Na adresu Ocelářů se v závěru třetiny ozýval z tribun silný pískot.

Páté vyloučení zápasu a druhé domácích (Orsava) zasáhlo z drtivé většiny už do druhé části utkání. Ale byla to jen předehra pro píšťalky sudích. Po Hanzlově trestu přišlo krátce na to Hrubcovo vyhození puku do hlediště a pak ještě Polanského podražení. Verva si tak vyzkoušela všechny možné druhy přesilovek: čtyři na tři, pět na tři i pět na čtyři, byť vše ve zkrácené podobě. Jak už to bývá, největší možnost měl Hanzl až při hře pět na pět, po bekhendové kličce nezavěsil.

Francouz zneškodnil betonem šanci Orsavy i tutovku Káni. V polovině třetiny zase nabralo utkání na rychlosti a těžili z toho černí: Majdan krásně uvolnil Ručinského, který efektně a s klidem zavěsil, 0:2!

Slezanům poté zavařil Marek Růžička, dostal 2+2 minuty. Litvínov se neprosadil, přesilovku zkrátil zákrok Majdana. Dvě obrovské šance v závěrečných pěti minutách druhého dějství: domácí závar, při kterém Zagrapan ani Peterek puk přes Francouze do branky neprocpali. A půl minuty před sirénou připravil Hübl takřka ideální palebnou pozici Lukešovi, Hrubec však svůj tým podržel.

První nebezpečnou ránu po změně stran měl na svědomí Rufer, ale pak přišly dvě možnosti Pirošovy formace: Černý s Rosou si vyměnili puk a Rosa v šanci chtěl ještě dát Černému před prázdnou klec, to však už neprošlo. A ve výhodě před vyloučením Piroš uvolnil Černého, proti jehož ráně z voleje výborně zasáhl domácí gólman.

Peterkovo podražení jen posunulo čas a to Krušnohorcům určitě nevadilo. Litvínov velmi dobře bránil, aktivně, v pohybu a Oceláři se těžko probíjeli do útočného pásma. Hanzl sedm minut před koncem netrefil přihrávku před odkrytou klecí. Zemanovo vyloučení v 54. minutě se hostům nelíbilo, ale podstatné bylo, že je přečkali, i když v jeho závěru už bránící čtveřici ubývaly síly.

V čase 57:00 si koučové HCOT vzali oddechový čas a dvě minuty před koncem začali hrát power play. Čas se vlekl. Stále se hrálo v obranném pásmu Vervy, několik přerušení. 35 vteřin před koncem dostal puk do branky Varaďa, ale volejbalově. Video, rozpažení a pak už nic, jen litvínovská radost... Lepší pozvánku na Spartu hráči do Litvínova přivézt nemohli!

Ohlasy

logo HC Oceláři Třinec

HC Oceláři Třinec

Jiří Kalous: "Velmi špatný výkon po všech stránkách. Před prvním gólem hrubá chyba v naší přesilovce, před druhým zase v našem obranném pásmu. Celkově to z naší strany byla křeč a s výkonem jsem velmi nespokojený. Navíc jsme podruhé za sebou inkasovali gól při naší přesilovce a musíme si nad tím sednout, protože tohle se nesmí opakovat."

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Miloslav Hořava: "Odehráli jsme výborný zápas proti výbornému soupeři. Výkon byl podpořený gólmanem Francouzem, který chytal skvěle. Nádherný zápas!"

Fanshop