Zápasy 29. 11. 2013, Redakce

Litvínov počtvrté za sebou vítězí, veze z Vítkovic dva body!

Ani v Ostravě neskončila vítězná šňůra Vervy! V 56. minutě sice hosté přišli o tříbodový zisk a vedení získané v oslabení Ručinským, ale v prodloužení překvapil brankáře Dolejše Hanzl a rozhodl (2:1p)!

25. kolo, 29.11.2013, ČEZ ARÉNA Ostrava-Vítk.
logo HC Vítkovice Ridera
logo HC VERVA Litvínov
HC Vítkovice Ridera HC VERVA Litvínov
1 2p
  • Třetiny

    0:0, 0:1, 1:0 - 0:1

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Dolejš – Sloboda, Kovář, Stehlík, Pastor, Hruška, Barinka, Bail – Huna, Roman, Svačina – Strapáč, Němec, Húževka – Vandas, Burger, Szturc – Šedivý, Valčák, Kolouch. Připraven Málek. Trenéři Oremus a Šimíček

  • Sestava hostů

    Francouz – Stříteský, Zeman – Gula, Chaloupka – Kousalík, Posmyk – Jánský, Hübl (A), Ručinský (A) – Martynek, Hanzl, Trávníček (C) – Majdan, Piroš, Černý – Písařík, Jurčík, Pšurný. Připraven Nechvátal. Trenéři Rulík a Hořava


Reportáž

Majdan za Rosu (do 3. formace), Písařík za Majdana (do 4.), to byly změny ve složení litvínovských formací oproti duelu s Kladnem. Oba týmy poslední zápas vyhrály, domácí (s Chomutovem) o dva dny později než Verva.

Zápas vinou před utkáním rozbitého tvrzeného skla za brankou začal s neptrným zpožděním, ale to bylo brzy dohnáno: první přerušení hry přišlo až na konci 6. minuty. Úvodní část trvala jen 27 minut! Nabídla plynulý a vyrovnaný hokej, nebezpečnější před brankou v něm byli hosté.

První zahrozil ve 4. minutě Sloboda po chybě v rozehrávce Vervy, odpověděli Piroš průnikem a Pšurný střelou po buly. Na přihrávka Stříteského si najel Ručinský, nadruhé straně nezpracoval puk v šanci Kolouch. Ve druhé polovině třetiny přišla první vyloučení, vždy slepená po dvou na každé straně.

Za brankou nejprve fauloval Hruška a když se na trestné lavici zvedal, že naskočí do hry, jeho spoluhráči špatně střídali. Pět vteřin se hrálo tři na pět, Litvínov si už v kalsické výhodě vypracoval dobré palebné možnosti pro Zemana a Jánského, Dolejš byl však pozorný.

Na Hüblovo ubráněné vyloučení pak navázal trest pro Kousalíka, ale domácím se ve čtyřminutové přesilovce skoro vůbec nevedlo a Litvínov často vyhazoval.

Druhá část k plynulosti hry nabídla i více šancí a nutno přiznat, že lépe na to byli oceláři. Hráli třetí přesilovku téměř v řadě za sebou, protože už ve 21. minutě byl při šanci Svačiny za sekání vyloučen Hübl. Barinka a pak znovu ani Svačina ale neuspěli. Odpověď přichystal po Jánského akci a střele Trávníček, bekhendem Dolejše nepřehodil.

V rozehrávce chybovali také Ostravané, Jurčíkův golfák cíl nenašel. Posmyk a čtvrtá výhoda domácích v řadě, Litvínov však opět bránil výborně. V polovině utkání tlak Steelařů zesílil, ale když na Francouze nevyzrál z metru ani Šedivý, přišel trest. Po faulech Stehlíka a Hanzla se chvíli hrálo čtyři na čtyři a Vítkovice tlačily. V začínající přesilovce to mělo dopadnout s Vervou špatně, jenže ujel Ručinský, vybruslil si před zadáky mezi kruhy a švihem prostřelil Dolejše, 0:1! Do kabin šli černí podporovaní početnou skupinou svých fans s náskokem.

Také třetí dějství začalo domácí přesilovkou (Zeman), ale ty nebyly v pátek silnou zbraní HCVS. Naopak Gula po Hüblově přihrávce zkoušel vše před sebou propálit a ve 48. minutě měl největší možnost Krušnohorců navýšit skóre Trávníček po akci Martynka a Hanzlově přiťuknutí. Kotouč projel brankovištěm...

V poslední desetiminutovce měli domácí další dvě přesilovky (Litvínov jednu) a ta druhá změnila stav. Bílomodří po oddechovém času odvolali brankáře a z levé strany pak prostřelil Francouze Svačina, 1:1. Zbytek zápasu už byl opatrnější a Litvínov si tak zajistil bodový zisk v desátém z posledních jedenácti zápasů.

Ale povedlo se mu natáhnout i vítěznou šňůru: Robin Hanzl po objetí branky soupeře nachytal u tyčky vítkovického brankáře a rozhodl!

Poctivý výkon s dobrou defenzívou a opět výborným Francouzem znovu sklidil své černožluté ovoce. Ne poprvé udivoval hrou a pohybem nejstarší hráč na ledě. (Je-li pro někoho třeba nápověda - M. R.). V neděli Slavia!

Ohlasy

logo HC Vítkovice Ridera

HC Vítkovice Ridera

Peter Oremus: "Realizace našich šancí byla dnes velice slabá. A proto máme dnes jenom jeden bod. V přesilovce pět minut před koncem už nebylo na co čekat, proto jsem si vzal oddechový čas a odvolal brankáře."

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Radim Rulík: "Věděli jsme, že se minulé utkání domácím mimořádně povedlo. První třetina nebyla moc o šancích, v druhé nás domácí přitlačili, ale zvládli jsme to především díky brankáři Francouzovi. Ač jsme nebyli lepší, podařilo se nám v ní dát branku. Jsem rád, že nás vyrovnávací gól nepoložil a dokázali jsme v prodloužení získat druhý bod."

Fanshop