Zápasy 01. 12. 2013, Redakce

Slavia obraná o dva body, vítězná šňůra pokračuje!

Nájezdníci Hübl a Hanzl rozhodli bezbrankový duel Vervy a "sešívaných". Litvínov vyhrál popáté v řadě (1:0sn)! A o něco pevněji se usadil v "desítce", navýšil náskok na Liberec. V úterý znovu doma - proti Zlínu!

26. kolo, 01.12.2013, ZS I. Hlinky
logo HC VERVA Litvínov
logo HC Slavia Praha
HC VERVA Litvínov HC Slavia Praha
1sn 0
  • Třetiny

    0:0, 0:0, 0:0 - 0:0, 1:0

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Francouz – Stříteský, Zeman – Gula, Šlégr - Chaloupka, Posmyk – Jánský, Hübl (A), Ručinský (A) – Martynek, Hanzl, Trávníček (C) – Majdan, Piroš, Černý – Písařík, Jurčík, Pšurný. Připraveni Nechvátal a Kokeš. Trenéři Rulík a Hořava

  • Sestava hostů

    Furch – Kadlec, Štich - Kolařík, Holub - Valach, Wharton - Knot – Bednář, Žejdl, Krenželok - Skokan, Růžička, Tomica – Stránský, Vrdlovec, J. Doležal - Klhůfek. Připraveni Svoboda, Knot, T. Doležal a Tomek. Trenéři Růžička a Weissmann


Reportáž

V sestavě znovu se Šlégrem (vypadl Kousalík) a jinak ve stejném složení jako v pátek vyjela Verva na led k pokusu o páté vítězství v řadě proti Slavii.

Sešívaní nastoupili po trejdu s Vary poprvé s oběma bratry Doležaly. A v úvodu jim domácí často nepůjčovali puk, kroutili své kombinace v útočném pásmu. Chyběl jen efekt. Už po 11 vteřinách Furch poprvé zasahoval po střele Hübla, ve 3. minutě otřel puk po přihrávce Piroše o boční síť Černý a tlak Vervy pokračoval.

Hanzlovu střelu stačili hosté zblokovat a pak dvakrát nebezpečně ohrozili Francouze, slibně vyhlížela hlavně možnost Kadlece v 6. minutě. Následně se deset minut hrálo plynule a bez větších šancí. Krušnohorcům se naskytla první početní výhoda v 16. minutě po faulu Bednáře na Piroše. Jánský nezasáhl přihrávku brankovištěm a pokusy obránců od modré si cestu do sítě také nenašly.

Druhé dějství začalo dvěma a třemi čtvrtinami minuty hry bez přerušení a vzruch přinášelo vždy v intervalu několika minut. Ve 24. minutě ujeli hosté do přečíslení, ale nesehráli je dobře a ke koncovce vůbec nedošlo. Z protiútoku prošel přes obránce do šance Ručinský, před zakončením byl atakován a střílel tak už téměř z nulového úhlu, píšťalka sudích se neozvala.

Ve 27. minutě dostal přihrávku před branku Martynek, Furch puk před čarou dokázal pokrýt s pomocí tyče. Domácí čtvrtá formace se v utkání občas dostávala pod tlak, ale právě ona mohla rozhodnout: ve 33. minutě zblízka neuspěl Písařík. Chvíli na to pomohla Furchovi noha spoluhráče při střele Pirošovy řady.

Ve 36. minutě se srovnal poměr vyloučených po zákroku Jánského v obranném pásmu, Litvínov se ale ubránil, byť hosté nehráli přesilovku špatně. V předposlední minutě druhého dějství vybídl agilního Martynka k teči Trávníček, gólman Pražanů však situaci před sebou dobře vybruslil. A konečně ve 40. minutě se provinil Wharton, jenže zlobili se žlutí, za necitlivě a hlavně předčasně ukončenou signalizovanou výhodu sudími, kteří se vzápětí omluvili.

Třetí dějství a oslabení v jeho úvodu přečkali hosté trochu se štěstím, stále více rostl výkon gólmana Furcha. Trávníček mohl poslat do opuštěné klece puk prudce odražený od zadního mantinelu, ale bylo to rychlé a střela mu dobře nesedla. Šlégrovo vyloučení brzy překryl trest Tomicy a dál se na obou stranách vyznamenávali brankáři. Víc ten slávistický, jeho permanence byla častější.

Francouz se ale vyznamenal po individuální akci Bednáře, pronikl ze strany až před branku, zakončil, ale proti gólu byl Francouzův beton. V 56. minutě se ochozy znovu rozfandily, Kadlec vyhodil puk mimo kluziště. Stav se nezměnil, ale pak k tomu bylo blízko: dvě minuty před koncem dostal puk do jízdy Ručinský a po kličce brankáři tak tak nezakončil. Po ataku protihráče při koncovce se ani tentokrát nepískalo.

Prodloužení se hrálo v rychlém tempu (4:56 min. v kuse!) a pak přišly ke slovu nájezdy. Hned první proměnil Hübl, elegantním bekhnedovým zásunem. Krenželok nevyrovnal, Jánský také neuspěl. Když se netrefil Žejdl, měl mečbol na holi Hanzl - a opět nezaváhal, po kličce bekhendem nahoru zavěsil!

Pátá výhra v řadě v hodně defenzivním zápase. Pavel Francouz vychyal třetí čisté konto v sezóně: "pro mě to byl zvláštní, těžký zápas. Jen jsem trnul, aby soupeř neujel a nedal nějaký gól, protože jsem moc práce neměl a převážně jen zdálky sledoval, jak se do nich tlačíme. Každá výhra je pro nás cenná, důležité je, že pořád sbíráme body."

Robin Hanzl: "Slavia je známá propracovanou obranou, tlačili jsme se stále do plných, byli ve čtyřech na modré čáře, to je pak složité. O to cennější jsou to pro nás body. Že jsem se trefil ve druhém zápase po sobě? Už to bylo dlouhé a trápilo mě to, tak dlouho bez vstřelené branky. Jsem moc rád, že mi to tam spadlo. Dnes se mi vlastně ten gól ani nepočítá, ale to je jedno, důležitá je výhra."

Viktor Hübl: "Změna trenérů pro nás byla impulsem, od té chvíle se nám daří. S Frantou Lukešem budeme myslím zase ještě o kousek silnější."

Oba proměněné nájezdy i záznam pozápasové děkovačky si prohledněte ve VERVA TV

Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Miloslav Hořava: "Bylo to pro nás strašně těžké utkání. Slavia hraje výborně do obrany, to se ví a je tím často úspěšná. Když takhle půjdeme dál, tak věřím, že nám body budou přibývat. Bylo to utkání jako v play off, čekalo se i na malou chybu a šancí moc nebylo. Jsme hrozně rádi, že jsme získali dva body, opravdu to byl pro nás těžký duel."

logo HC Slavia Praha

HC Slavia Praha

Ondřej Weissmann: "Musím kluky pochválit, protože dnes opravdu bojovali. My jsme sem přijeli hlavně bránit, protože Litvínov hraje v pohodě a dobře dopředu, má silné mužstvo. Dařilo se nám to, ale v poslední době se nám nedaří nájezdy, které nám nevyšly ani dnes."