Zápasy 06. 12. 2013, Redakce

V Pardubicích těsná porážka

V posledním dějství Litvínov v Pardubicích snížil ztrátu na jediný gól, k vyrovnání už se ale nedostal a prohrál 2:3. Nebodoval teprve podruhé pod novými trenéry. V neděli vyzve doma Liberec!

28. kolo, 06.12.2013, ČEZ Arena Pardubice
logo HC Dynamo Pardubice
logo HC VERVA Litvínov
HC Dynamo Pardubice HC VERVA Litvínov
3 2
  • Třetiny

    1:0, 2:1, 0:1

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Hudáček – Benák, Ďaloga, Píša, Kočí, Gregorc, Vašíček, Čáp – Radil, Kousal, Nosek – Sýkora, Zohorna, Somík – Semorád, Moučka, Endál – Rys, Číp, Voženílek. Připraven Salfický. Trenéři Venera a Říha

  • Sestava hostů

    Francouz – Stříteský, Zeman – Gula, Chaloupka – Posmyk, Kousalík – Jánský, Hübl (A), Ručinský (A) – Martynek, Hanzl, Trávníček (C) – Majdan, Piroš, Černý – Písařík, Jurčík, Pšurný. Připraven Nechvátal. Trenéři Rulík a Hořava


Reportáž

Litvínov v útoku s uzdraveným Černým a v obraně s Kousalíkem místo Šlégra, stále bez Lukeše. Pardubice bez Cetkovského nebo Tybora. Větší zuby než hosté s Kousalíkem ukázali v úvodu domácí s Kousalem a po několika ohroženích Pavla Francouze jej individuální akcí s obejitím obránce hned v úvodu překonal Nosek, 1:0.

Francouz kapituloval po 138 minutách. Naopak litvínovské čekání na gól se o dalších dvacet minut prodloužilo. Přispěla k tomu i oslabení, slepená Ručinského a Martynka krátce po inkasované brance. A tak až v polovině třetiny začali černí vystrkovat růžky.

Odstartoval to Posmyk střelou z voleje zdálky. V 15. minutě zamkla soupeře Hanzlova řada po Trávníčkově bodyčeku a prakticky všichni její členové ohrozili Hudáčka, největší možnost měl Trávníček. I třetí vyloučený byl z Litvínova, Zeman. Francouz si poradil se střelou Somíka číhajícího u tyče i později s Kousalem.

Pak byli znovu nebezpečnější hosté, Pirošův bekhend našel Hudáček v lapačce. Ale z tlaku rezultoval faul Vašíčka a trest, překlenující první přestávku.

"Pardubice jsou na nejlepší cestě pro plný bodový zisk z utkání," odvážně pronesl internetový komentátor před druhou třetinou. Mohlo to být jinak, kdyby hned po zahájení hry v pokračující přesilovce Jánský puk odražený od zadního mantinelu po Zemanově střele stihl poslat do odkryté klece dřív, než se stihl Hudáček přemístit.

Radil po přihrávce Noska nastřelil tyč. Odpověděla rychlým protiútokem trojice Ručinský - Jánský - Hübl, škoda, že nestihli koncovku. Litvínov vysunul a zlepšil forčeking, ale vystrašil ho rychlík Sýkora, který prolétl až před branku, kde přestřelil.

Hanzlův trest Verva ubránila, Trávníček padl při pokusu o brejk bez zvuku píšťalky sudích a krátce na to Zohorna zakončoval do odkryté klece, 2:0. Vyloučení Noska ještě nepotrestal Piroš, ale Posmykova rána už ano, 2:1! Vstřelený gól po 162 minutách. Přesilovka (Semorád) - přijde další a vyrovnání? Ne, konec třetiny zápas zvrtnul pro domácí.

Ta výhoda se nepovedla, ještěže aspoň neuspěl v oslabení Radil. V závěru třetiny musel ven Posmyk a znovu už po jeho návratu Litvínov inkasoval, video potvrdilo branku Kousala, 3:1. A do kabin dostal ještě dvě minuty Stříteský.

Rozhodnuto ale zdaleka nebylo. Oslabení na počátku třetí třetiny Krušnohorci zvládli a naději na bodový zisk jim udržel Francouz, který skvěle vychytal expres jménem Sýkora. Somíkovo provinění ještě gól nepřineslo, i když puk poskakoval po prázdném brankovišti! Ale rovný tucet minut před vypršením základní hrací doby zápasu zakombinovala první formace a snížila pěknou akcí na 2:3.

Domácí znervózněli, jednou špatně střídali a znovu faulovali. Škoda dvou přesilovek Rulíkových svěřenců. O zesílení závěrečného tlaku připravilo hosty vyloučení Jánského v čase 58:59, navíc v poslední minutě šel ven ještě Hanzl. A s tím už se nic dělat nedalo. Respektivě - dalo, alespoň stav ubránit... Což se podařilo. Kapitán Trávníček ještě inkasoval po siréně 10 minutový trest.

Litvínov prohrál, škoda, každý neúspěch mrzí. Jednou se to stát muselo. A porážka přišla až po šesti vítězstvích. Není to tragédie, tou by byla série porážek. Důležitá bude neděle! (foto: Lit-Par, archiv)

Ohlasy

logo HC Dynamo Pardubice

HC Dynamo Pardubice

Miloš Říha ml.: "Dobře jsme začali, měli tlak a mohli dát i víc gólů. Příležitosti byly. V přesilových hrách jsme měli poměrně velký tlak před brankou, i nějaké samostatné nájezdy, ale bohužel jsme víc gólů nedali. I proto jsme chybami ve třetí třetině utkání zdramatizovali, dostali se pod tlak. Celkově jsme ale vzhledem k příležitostem asi byli lepším týmem a zaslouženě získali tři body."

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Radim Rulík: "Nechytili jsme začátek, prvních deset minut byli domácí lepší. Pak se hra srovnala. Bohužel jsme první inkasovali, přičemž jsme chtěli první třetinu gól nedostat. Od druhé třetiny to byl vyrovnaný hokej, rozhodly přesilové situace. Ve třetí části jsme měli víc ze hry, soupeř ale držel náskok a nedokázali jsme to dotáhnout do takového konce, abychom získali aspoň bod. Byli jsme blízko, v závěru jsme se ale bohužel nedostali do power play, což asi taky rozhodlo."

Fanshop