Zápasy 08. 12. 2013, Redakce

Po gólových hodech znovu přes Liberec na desáté místo, Hübl i Bulík dali hattrick!

V 9. minutě vedl Litvínov na Libercem 4:0! Nedisciplinovaní hosté dostali v oslabení šest branek. Třikrát se trefili domácí Hübl a hostující Bulík, Verva rozstřílela Tygry 8:3!

29. kolo, 08.12.2013, ZS I. Hlinky
logo HC VERVA Litvínov
logo Bílí Tygři Liberec
HC VERVA Litvínov Bílí Tygři Liberec
8 3
  • Třetiny

    4:1, 2:1, 2:1

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Francouz – Stříteský, Zeman – Gula, Šlégr – Posmyk, Chaloupka – Jánský, Hübl (A), Ručinský (A) – Martynek, Hanzl, Trávníček (C) – Majdan, Piroš, Černý – Písařík, Jurčík, Pšurný. Připraven Nechvátal. Trenéři Rulík a Hořava

  • Sestava hostů

    Schwarz (6. Melicherčík) – Hunkes, Čutta, Voráček, Výtisk, Kolmann, Čakajík, Šimek – Urban, Nedvěd, Dušek – Bartek, Bulík, Víšek – Valský, Zacha, Vlach – Bulíř, Pospíšil. Trenéři Hynek, Černý a Láska


Reportáž

Litvínov bez zraněného Lukeše a opět se Šlégrem, Liberec bez Filippiho, Vampoly a distancovaného Dernera. Na ledě se tak sešli hned tři hráči ročníku narození 1971 a spoluhráči z někdejšího litvínovského dorostu.

Čekat šlo nejvíce vypjatou a vyrovnanou bitvu, ale takový žlutočerný frmol hned od úvodu nečekal asi nikdo... Kapitáni si před utkáním nedpodali ruce, Trávníček čekal na svůj protějšek marně. A Petr Nedvěd vydržel ve hře jen sedm minut.

V první desetiminutovce se toho stalo neuvěřitelně mnoho a jen málo co z toho bylo pro hosty příznivé. Piroš a Majdan první vyzkoušeli Schwarze. Překonal ho Jánský poté, co mu kolmo prostrčil puk mezi dvěma obránci Ručinský. Hunkes vyhodil puk do hlediště a Hübl přesnou přízemní ranou švihem zvýšil na 2:0.

V 6. minutě ve stejném čase sekali Čutta a ještě Nedvěd. Hanzl u tyčky neuspěl proti betonu gólmana, ale pak Tygrům ještě zatopil pod kotlem zdržováním Výšek. Hübl se trefil podruhé a to už Nedvěd neunesl, dorážel na sudí v jejich ochranném půlkruhu jako rozdrážděná vosa. Dostal osobní trest 10 minut, pokračoval, proto trest do konce zápasu a když ani pak jeho protesty neustaly, trest ve hře (5 min. a do konce), musel do kabin. V Zápise o utkání se pak objevila slova, která jsou i na hokej silné kafe. Dlouhá výhoda Vervy tak pokračovala a Trávníček demonstroval pohodu svého týmu, zakončoval do odkryté branky po krásném ťukesu, 4:0!

Pak se vlastně hrál jiný zápas. Valský snad poprvé ohrozil gólmana Francouze ve 13. minutě a Šlégrovo vyloučení dovršilo počáteční zmar Libereckých, téměř domácí klec neohrozili. Při následném vyloučení Martynka už ale z dorážky uspěl Bulík, 4:1.

Litvínov mohl nasměrovat ke klidnější cestě k bodům hned při prvním střídání po přestávce Ručinský, jel sám na branku, Melicherčík vyrazil. Zajímavé situace se rodily před oběma klecemi. Hostům svitla naděje při překrývajících se trestech Zemana, Posmyka a Guly, Urban z dorážky neuspěl. Pak modré oslabil Výtisk. Ručinský s Trávníčkem měli další možnosti Vervy a při vyloučení Valského se z úhlu přesně trefil ranou z voleje Zeman, 5:1.

Tygří odpověď trvala jen 18 vteřin, agilní Bulík snížil, 5:2. Ale Litvínov byl stále aktivnější, Zeman po Hüblově přihrávce udělal kličku brankáři, koncovku nestihl. Urbanovo vyloučení pak potrestal od modré k tyči střílející Ručinský a tečující Trávníček. Litvínov tak překonal svůj sezónní střelecký rekord v jednom zápase už ve 39. minutě, 6:2.

Třetí část odstartovalo skandování "jihu" Deset, deset! Francouz likvidoval přečíslení soupeře dva na jednoho a jeho spoluhráči si už pak v zápase dovolili víc, parádičku v zakončení zkusil Jánský. Dlouho přibývala jen vyloučení, druhý vyšší trest dostal Posmyk (2+10), gólů se však diváci v samém závěru také dočkali.

Kolmann a pak i hráčská lavice HCBTL byli ve stejném čase potrestáni dvěma minutami. Nejprve se hostům povedl husarský kousek, disponovaný Bulík snížil v 58. minutě v oslabení tři na pět na 6:3. Ale domácí stihli ještě dvě odpovědi. Černý dorážkou a Hübl dovršeným hattrickem napsali zápasovou tečku, 8:3.

M. Ručinský: "Dnes rozhodly přesilovky. Měli jsme dlouhou výhodu pět na tři, dali jsme nakonec v úvodu rychle čtyři branky a to bylo rozhodující. Dokázali jsme pak výsledek udržet. Co říkám k incidentu Petra Nedvěda? Pořádně nevím, o co tam šlo, neviděl jsme to, taže nemůžu komentovat."

Krušnohoroci přeskočili hokejisty zpod Ještědu v tabulce a po dvou bezbrankových domácích zápasech tentokrát nabídli svým fanouškům gólový nášup... Celý si jej můžete prohlédnout ve VERVA TV a navrch vítězné zvonění a pozápasovou děkovačku

Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Radim Rulík: "Po dlouhé době jsme proměnili více přesilových her, za což jsme rádi. Už jsme jeden gól dali v Pardubicích, teď se to povedlo víc. Soupeř hrál ale ještě v úvodu druhé části aktivně, agresivně a snažil se s utkáním něco udělat, takže jsme to neměli úplně jednoduché. Až ve třetí třetině bylo o výsledku rozhodnuto."

logo Bílí Tygři Liberec

Bílí Tygři Liberec

Milan Černý (nebylo mu do řeči a byl stručný): "Zápas jsme si prohráli během prvních osmi minut v oslabení, potom jsme se už do utkání nedokázali dostat."

Fanshop