Zápasy 13. 12. 2013, Redakce

Třetí výhra nad Piráty, tentokrát s "nulou"!

Hned v první minutě otevřela Verva skóre na ledě nabuzených Pirátů po nájezdu Hübla. Litvínov pak s výborným brankářem v zádech kontroloval celý průběh zápasu a nakonec s pomocí dvou branek Černého vyhrál 4:0!

30. (ČT), 13.12.2013, SD Aréna Chomutov
logo Piráti Chomutov
logo HC VERVA Litvínov
Piráti Chomutov HC VERVA Litvínov
0 4
  • Třetiny

    0:2, 0:1, 0:1

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Růžička – Pulpán, Mrázek, Krstev, Novák, Trefný, Rutta, Šulák, Prošek – Hřebejk, Divíšek, Hruška – Šagát, J. Straka, Bombersback – Kubinčák, Kämpf, Kaše – Gajovský, Račuk

  • Sestava hostů

    Francouz – Stříteský, Zeman – Gula, Chaloupka – Posmyk, Kousalík – Jánský, Hübl, Ručinský – Martynek, Piroš (do 42. min.), Trávníček – Majdan, Černý, Pšurný – Písařík, Jurčík, Gerhát. Připraven Nechvátal. Trenéři Rulík a Hořava


Reportáž

Do Chomutova přijela Verva bez zraněného Lukeše a nemocného Hanzla, šanci dostal Gerhát. Také domácí měli na marodce několik hráčů. Chtěli začít s vervou a celou první třetinu jim rozhodně bojovnost nešla vytknout, jenže deka ze série porážek zaúčinkovala rychle.

Litvínov získaný kotouč dostal v 1. minutě do branky neuvěřitelně jednoduše, rychle a efektně i efektivně zároveň, to je třeba uvést předem. Kolmice Jánského na Hübla, střela nad vyrážečku přesně k tyči, 0:1 po 38 vteřinách. Černožlutí odehráli podobně rušnou úvodní desetiminutovku jako proti Liberci. Ve 3. minutě se sám před Růžičku dostal Majdan, byl při kličce faulován Račukem a dostal šanci k repete při trestném střílení. Zkusil Forsberga, nechybělo mnoho, ale gól nepadl.

Piráti se pak usadili v útočném pásmu, ale produktivita i nebezpečnost byla spíš na druhé straně. Ručinský našel Hübla, gólman kryl. Pak po ataku Trávníčka vypadla hůl brankáři Růžičkovi, ten přestal chytat a neměl to dělat, kapitán HCVL vkleče bekhendem poslal puk do odkryté klece, 0:2! Gólman Pirátů mohl být rád, že za mrštění vyrážečky po sudím dostal jen 10 minutový trest.

V polovině třetiny ještě jeli dva na jednoho, ale ne v ideální konstelaci, Trávníček s Pirošem, koncovka z toho nebyla. Pak si zopakovali akci Ručinský s Hüblem, těsně vedle. Snaha a počet střel domácích zesílily při trestech Posmyka na 2+10 minut (zasáhl do horní části těla Hrušku) a standardním Kousalíkově provinění. Hřebejk, Šagát ani Šulák neuspěli.

Druhé dějství začalo ranou Kašeho, mladí hráči byli nejnebezpečnějšími Piráty stejně jako v zářijovém utkání v Chomutově. Chvíli na to ale Černého nahození na branku odrazem od Novákovy brusle skončilo o tyč za čarou, 0:3! Hübl mohl z dorážky zvýšit. Třetí a čtvrté oslabení hostů za sebou (Jánský, Hübl) Litvínov přestál, včetně krátké nevýhody tři na pět, při níž z brankoviště odpálil puk Trávníček a výbornou obrannou prací se zaskvěl Ručinský.

Posmyk po křižném vybídnutí Černého otřel puk o tyč. Divíšek a Straka dali fauly možnost soupeři vstřelit čtvrtý gól. Křeč domácích podtrhla dorážka Straky, které nestálo v cestě nic, než Francouzův beton. A právě na něm skončila... Gólman Vervy držel stále vysokou třídu.

A to i v závěru, v němž si Litvínov dokázal výsledek pohlídat. Zpečetil jej dalekonosnou a přesnou i tvrdou ranou zároveň Jakub Černý, který měl ke konci utkání na holi i hattrick. Chomutov nevyužil ani druhou přesilovku pět na tři. Kratičkou stejnou výhodu měla i Verva. Utkání nedohrál s poraněním horní končetiny Kamil Piroš, smůla.

Tři důležité body, pátá nula Pavla Francouze a udržení pozice v desítce přes bodování soupeřů. Verva potřetí v sezóně Piráty pokořila, na body to je nyní 8:1. V neděli by si tým doma proti mistrovi zasloužil perfektní kulisu a silnou podporu!

Ohlasy

logo Piráti Chomutov

Piráti Chomutov

Josef Turek: "Hned při prvním střídání udělal náš obránce hrubou chybu a nechali jsme jít Viktora Hübla do brejku. To ovlivnilo celý zápas. Přitom jsme se na to připravovali, chtěli zlepšit začátky. Pak sice Martin Růžička chytil trestné střílení, ale vzápětí jsme dostali druhý gól. Protihráč mu vyrazil hokejku z ruky a měl být zapískaný faul. Pak jsme se dostali do hry, byli jsme trochu lepším týmem, ale bohužel to nevyjádřili góly. Nepodařilo se nám dát kontaktní branku. Hráči to odmakali, ale pořád máme zraněné klíčové lidi, Bartečka, Baleje, Malce, Sikoru a další. Ti nám chybí. Dřeli jsme, ale hra nebyla dobrá."

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Miloslav Hořava: "Zápas byl v náš prospěch ovlivněný rychlým vedením 2:0 a poté skvělým výkonem brankáře Francouze, který vychytal šance Chomutova, který se mohl dostat zpět do hry. Pak už domácí viděli, že se blíží konec, a my jsme utkání zvládli. Byli jsme rádi, že jsme dali gól hned z první šance."

Fanshop