Zápasy 26. 12. 2013, Redakce

V Hradci od bodu 58 vteřin

I na východě Čech se Verva snažila přesvědčit, že bodovat může v posledních týdnech s kýmkoli a kdekoli. Dvakrát na ledě favorizovaného soupeře vedla, nakonec se ale z výhry radovali domácí.

32. kolo, 26.12.2013, ZS H. Králové
logo Mountfield HK
logo HC VERVA Litvínov
Mountfield HK HC VERVA Litvínov
3 2
  • Třetiny

    0:0, 1:1, 2:1

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Kantor – Harant, Vydarený, Pláněk, Mikuš, Ptáček, Frühauf, Plášil – Květoň, Mertl, Šimánek "C" – Dej, Marha, Červený – Švagrovský, Langhammer, Škoda – Švihálek, Tvrdík, Rousek – Nedvídek. Připraven Kacetl. Trenéři Draisaitl a Kučera

  • Sestava hostů

    Francouz – Stříteský, Zeman – Gula, Chaloupka – Posmyk, Kousalík – Jánský (do 19. min.), Hübl, Ručinský – Černý, Hanzl, Trávníček – Majdan, Skuhravý, Martynek – Písařík, Jurčík, Gerhát. Připraven Nechvátal. Trenéři Rulík a Hořava


Reportáž

Skuhravého obnovený debut v Litvínově a návrat do sestavy Robina Hanzla, to byly změny v zápasovém složení Vervy, které chyběl Lukeš, Piroš a Šlégr.

První část nabídla plynulý hokej s nebezpečnějšími situacemi před Pavlem Francouzem, ale i Litvínov, hrající až na jednu výjimku opět disciplinovaně, měl své možnosti. Oba brankáři zasahovali hned v první minutě a první gólovou situaci si vypracovali domácí ve třetí, Mikušovu ránu Francouz vyrazil maskou a neujala se ani dorážka.

V úvodu utkání byla nejaktivnější formací hostí čtvrtá řada, dostala se i do ne úplně čistého přečíslení dva na jednoho. Na druhé straně se dvakrát ukázala dvojice Šimánek - Mertl, jednou skvěle zasáhla "33", podruhé šlarána z voleje vedle. V 15. minutě poslali sudí ven Stříteského za sekání a šanci měl Frühauf, který nastřelil tyč! Před Kantorem mohl otevřít skóre v 17. minutě z dorážky Posmykova nahození od modré čáry Skuhravý, Kantor vyrazil.

Komplikace pro černožluté přišla dvě minuty před první sirénou, Kantor vyjel daleko proti puku, odehrál jej před Jánským, který se s ním vzápětí čelně srazil a dostal vyšší trest plus do konce zápasu. Ve výhodě byl sám před litvínovskou brankou Marha, ale její strážce byl opět skvělý.

Druhá část nabídla dvě novinky: branky (dvě a krátce po sobě) a první hradecké vyloučení. Ve zbývajících třech minutách při Jánského vyloučení (odseděl ho Písařík) se blýskl Francouz, který tygřím skokem zalehl puk před volným Mertlem. Jinak ubránila Verva dlouhé oslabení téměř na jedničku. A co víc, hned po jeho skončení mohla jít do vedení! Písařík dostal kolmý pas při návratu z trestné lavice, tísněn však nezakončil přesně.

Chuť Krušnohorců i svou vlastní po návratu na led demonstrovali za chvíli Hanzl, vybruslil si do střelecké pozice, Kantor vyrazil, a Skluhravý z levého křídla po Písaříkově přihrávce. Mikuš vyhodil puk do hlediště a ke konci přesilovky se potvrdilo, že každá střela může skončit v brance: Gula trefil od modré a téměř až od mantinelu vzdálenější růžek branky, 0:1!

Za 76 vteřin bylo vyrovnáno, podobná rána se povedla Šimánkovi. Dej a Červený dali vyniknout Francouzovi, Stříteský z kruhu pálil také nebezpečně. Zajímavý hokej plný stadión bavil. Favorizovaní bílí měli více ze hry, hosté jim ale statečně sekundovali.

A to se nezměnilo ani v závěru utkání. Šimánek brzy po zahájení třetího dějství nedovoleně zastavil Majdana a Stříteský dvakrát poslal puk na branku od modré čáry. Poprvé před klecí marně číhal na dorážku Ručinský. Podruhé ale kotouč tečoval nadskakující Gerhát a bylo to 1:2!

I tentokrát Mountfield srovnal. přísné vyloučení Hübla využil zblízka Vydarený. V rozmezí 50. - 52. minuty držel Litvínov často puk, pak začal sílit tlak Hradce. Jistý Francouz ale směřoval zápas do prodloužení, když v tom defenzíva nechala volného Šimánka a ten se po křižné přihrávce nemýlil. Škoda... Povede se v sobotu před plným stadiónem lépe? O důležitosti zápasu vypovídá nejlépe tabulka!

(Foto: archiv z utkání HCVL - MHK v Litvínově 2013/14)

Ohlasy

logo Mountfield HK

Mountfield HK

Peter Draisaitl: "Nebyla náhoda, že to byl těžký zápas. Litvínov patří v poslední době mezi nejstabilnější týmy v lize. Ale zdálo se mi, že jsme v poslední třetině měli víc ze hry. Na konci jsme měli štěstí, ale snad jsme si ho zasloužili."

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Radim Rulík: "Přijeli jsme na led druhého týmu tabulky a věděli jsme proto, že to bude těžké. Soupeř měl více šancí a tak si vyhrát zasloužil. Jenže podle průběhu utkání nás prohra mrzí. Dvakrát jsme vedli, minimálně bod jsme uhrát měli."