Litvínov odehrál ve středu velice náročné utkání s Hradcem Králové. Chemici vedli po 22 minutách 2:0, ještě ve druhé třetině však o náskok přišli a rozhodovaly až samostatné nájezdy. „Jsem hrozně rád, že jsme to urvali, zvítězili jsme tu po více než třech letech. Mohly to být tři body, ale musíme mít respekt k soupeři, který hraje skvělý aktivní hokej. Výhru z Hradce, byť za dva body, ale určitě bereme," říkal bezprostředně po utkání Demel, který v letošním ročníku nastupuje již do čtvrté sezóny v litvínovském dresu.

Dva body udržely Vervě třetí místo v tabulce, po pěti kolech byli v dosavadním průběhu letošního extraligového ročníku úspěšnější pouze hráči Sparty a Pardubic. „Začátek sezóny máme zatím slušný. Nesmíme usnout na vavřínech, sezóna je dlouhá. Máme hodně zkušených a pracovitých hráčů, mančaft je složený výborně. Zítra opět půjdeme do práce, poučíme se z chyb, co jsme udělali a v pátek nás čeká další zápas. Liga je hrozně moc vyrovnaná, každý tým má skvělé hráče. My se na to musíme pořádně připravit a uhrát další zápas,"  dodává.

A program je opravdu náročný. Litvínov čekají v tomto týdnu další dvě utkání, v pátek přijede na sever Čech Mladá Boleslav, v neděli poté Oceláři z Třince. V říjnu poté chemici odehrají celkem deset utkání, tedy v průměru jedno za každé tři dny. „Vždy po vyhraném utkání se musíme vrátit zpět do momentálního okamžiku, do dalšího pracovního dne. Chceme jít den po dni, nekoukat se nikam dál. Uvidíme, kam nás to dostane," zakončuje.

Velkou šanci Patrik Demla zhatil výborným zákrokem Patrik Bartošák: