HC VERVA Litvínov se ohrazuje vůči neuspokojivému výkonu hlavního rozhodčího Romana Mrkvy v rámci výše zmíněného utkání. Jeho zásadní pochybení ovlivnilo nejen duel, který řídil, ale bude mít vliv také na následující zápas, který Litvínov sehraje dnes v Mladé Boleslavi.

Sudí Mrkva dle názoru klubu nesprávně neodpískal faul Hradce Králové, což mělo přímý následek v ovlivnění situace při rozhodujícím gólu v prodloužení hostujícího týmu. Následně sudí do zápisu o utkání uvedli, že Petr Koblasa „se rozjel na HR (hlavní rozhodčí - pozn.) a vrazil do něj tělem“. S tímto popisem klub nesouhlasí. Pokud by zákrok na Petra Koblasu byl správně posouzen, situace by byla přerušena a ke kontaktu s rozhodčím by nedošlo.

Následkem tohoto zápisu útočník Petr Koblasa dostal od disciplinární komise stopku na jedno utkání. Druhý nejlepší střelec soutěže tak bude HC VERVA Litvínov chybět v duelu v Mladé Boleslavi. Vzhledem k tomu, že vrcholí základní část a boj o první čtyřku, případně o co nejlepší umístění do play off, je to pro klub i s ohledem na rozsáhlou marodku zásadní a citelné oslabení.

Klíčové chyby, které mohou přímo ovlivnit konec základní části, vyústily v to, že HC VERVA Litvínov vetuje hlavního rozhodčího Romana Mrkvu.