„Chtěli jsme jít zápas od zápasu, minule to bylo těžké, že jsme to urvali po nájezdech, tentokrát jsme se na to soustředili, Tomek nás podržel a jsem rád, že vedeme 2:0. Jsme v půlce, takže musíme makat dále,“ začal Matúš Sukeľ v rozhovoru pro ČT.

I když byla k vidění řada šancí na obou stranách, po dvaceti minutách byl o trefu napřed Litvínov. Ve druhém dějství se ale s brankami roztrhl pytel a díky čtyřem zásahům odskočila Verva do vedení 5:0. „Hráli jsme zodpovědně a trpělivě celý zápas. Tomek nás podržel vzadu, když měli nějaké šance, všechno pochytal. Do toho jsme my zablokovali nějaké střely, což musíme dělat a děláme to výborně. Musíme v tom pokračovat,“ byl rád kapitán.

Týmový výkon chemiků dělal Jihomoravanům velké problémy. Přes kompaktní defenzivu a skvěle chytajícího Mateje Tomka se prosadil jen domácí Adam Zbořil. „Snažíme se hrát pohromadě, zodpovědně, jeden za druhého jako tým. Doufám, že to přeneseme i domů. Jdeme krůček po krůčku, střídání po střídání a zápas po zápasu, takže se musíme soustředit na každý jeden moment, ví dobře Sukeľ.

Zároveň ale zdůrazňuje, že ještě není konec série a na hráče čeká ještě spousta dřiny: „Máme hodně zkušených borců v kabině a všichni víme, že se sice můžeme radovat z těch dvou vítězství, ale určitě si všichni uvědomujeme, že nás čeká ještě dlouhá cesta.“

Dva body z jihu Moravy jsou tím nejlepším možným startem do čtvrtfinále. Na další dvojici utkání se série přesune na Zimní stadion Ivana Hlinky, na což se kapitán Vervy těší: „Věřím, že přijde plný zimák, lidi nás poženou dopředu a pomohou nám. Všichni se těšíme na domácí zápas. Budeme se snažit hrát ten svůj aktivní hokej, blokovat střely, hrát na puku a být silnější, jak soupeř.“