„Strašně těžká série. Mohl vyhrát kdokoliv, ale trošičku jsme tahali za lepší konec než Brno a jsem rád, že jsme to urvali. Celkově pro město i pro tým jsme si ukázali, že do čtyřky patříme. Fanoušci nás hnali od začátku a my jsme jim chtěli dát takové díky. Jsem rád, že se to povedlo ukončit doma,“ byl hrdý Ondřej Kaše.

„Když člověk chce vyhrát, musí porazit každého. Jít tam zdravě sebevědomý. Důležité bylo odvážet stav 2:0 od nich. Třetí zápas jsme měli na lopatě, bohužel minuta chyb, a čtvrtý byl dohrávka třetího zápasu. Výborně jsme se ale vrátili do série a věřil jsem, že to nepustíme. Celé ochozy věděly, že vyhrajeme my,“ přiznal litvínovský útočník.

Zkušený hráč si ale byl dobře vědom zlomového bodu v celé sérii. „Myslel jsem si, že 4:2 to určitě nebude. Mají výborný tým, hromadu kluků, co to už vyhrálo, takže ví, jak ze stavu 0:2 hrát. Myslím si, že zápas v Brně byl pro nás hodně důležitý. Kdybychom to tam neudělali, nevím, co bychom pak dělali. Ten si myslím, že rozhodl.“

Spolu s bratrem Davidem na ledě řádí a dělá soupeřům velké problémy, i tak se ale proti Kometě střelecky neprosadil. „První zápas, troufnu si říct, důležité dva nájezdy. Všech 25 borců v šatně zajímá, abychom vyhráli, než aby dotyčný dal góly. V šancích jsem hodně, i nahrávky celkově se mi tam nelepily. Těžko říct, důležité, že se vyhrálo,“ dodal s úsměvem na tváři.

Po úspěšném čtvrtfinále tak Verva postupuje mezi nejlepší čtveřici. Jaké má tým plány? „Měli bychom jít s respektem k druhému semifinalistovi, ale i odhodláním, že jdeme vyhrát. Když chceme do finále, musíme porazit každého, kdo nám vstoupí do cesty. V poslední čtyřce se může stát cokoliv. Je jedno, koho dostaneme. Myslím si, že to bude další hezká série,“ komentoval starší z bratrů Kašových.