Už průměr obdržených branek - 1,81 na zápas - mají Zlínští výjimečný. Je to zásluhou brankářů Murína a Altrichtra, hlavně však celkově výborně organizované hry.

Poslední výsledky Zlína (z jeho pohledu) - 0:1, 1:0, 3:0, 3:1, 1:2p, 2:0 a 1:0 - připomínají spíš fotbalovou ligu a dokumentují sílu defenzívy modrožlutých. Hned čtyři soupeři (Karlovy Vary, Jihlava, Slavia a Kladno) nedokázali proti Zlínu v posledních zápasech skórovat ani jednou, víc než tři góly nedostali Moravané už devět kol, atd.

HC Hamé absolvuje nyní sérii tří zápasů na ledě soupeře. Po úterním vítězství na Kladně 1:0 a pátečním duelu v Litvínově míří v neděli do Liberce. V následujícím týdnu pak Zlín čeká účast v premiérovém ročníku turnaje Super Six, kde se ve skupině utká s Frankfurtem a Oulu.

Velký pozor si litvínovská obrana bude muset dát pozor hlavně na dvojici Leška - Balaštík, dohromady zaznamenala už 71 bodů. V obraně tvrdí muziku bratři Hamrlíkové.

V Litvínově se po poslední porážce zvyšoval hlas, klub nevylučuje ani změny v kádru. Ale hlavním receptem, který může přinést tolik potřebnou rychlou nápravu výsledků, je začít každý sám u sebe, dát do hry všechno, vyvarovat se chyb a prolomit tak konečně nepříznivou sérii, čítající už šest zápasů. 

Vyhrát - pak bude zase líp. Mužstvo, které bylo ještě po 30. kole na 4. místě tabulky, hokej hrát určitě nezapomnělo.

Utkání osmého s prvním začíná v Litvínově v pátek v 17:30 a sledovat jej můžete buď naživo, nebo v naší on-line reportáži.