Jen necelých pět minut se hrálo za vyrovnaného stavu, a pak Verva udeřila. „Jared (McIsaac) to tam vystřelil a já myslím, že to bylo do holeně. Padlo to tam,“ popisoval šťastný okamžik při úvodní brance Ondřej Jurčík. Vzpomněl si přitom na podobný kousek, který předvedl i v předkole minulého ročníku: „Smál jsem se už před zápasem, ať mě třeba něco trefí do zadku, no a trefilo mě to do nohy. Vyšlo to, na Plzeň se mi daří.

Od první trefy uběhly přesně dvě minuty a po komerční pauze se Litvínov radoval z druhého gólu. Dávid Hrenák totiž skryl ránu Matěje Pekaře do lapačky, ovšem po zhlédnutí videa bylo jasné, že až za brankovou čárou. „Vůbec jsem nevěděl, že jdou kontrolovat gól. Říkal jsem si, co uznávají, a oni nám uznali gól. Vůbec jsem to nevnímal, odpočíval jsem,“ smál se po konci utkání Jurčík.

Gól to byl nakonec vítězný. Škoda snížila na začátku 19. minuty zásluhou Christopha Lalancetta, ale o deset vteřin později Severočeši znovu odskočili po trefě Ondřeje Kašeho.Myslím si, že jsme měli na začátku výborný pohyb. Šlapalo to všem čtyřem lajnám, napadali jsme. Z toho jsme si vytvářeli šance a napadalo nám to tam,“ má jasno střelec první branky.

Zbytek utkání si Verva pohlídala a neinkasovala už ani jednou, i když se Škoda několikrát dostala do dobrých příležitostí. „Přesilovky měli výborné a měli tam hodně šancí. Matěj (Tomek) to vyčapal. Byl to hokej nahoru dolů. Od nás zodpovědné, dávali jsme to v útočném i obranném pásmu přes modré čáry. Jestli si nic víc nevytvořili, jedině dobře pro nás.“

Dalším soupeřem Litvínova bude v neděli Kladno. „Je to docela náročný start mít devět zápasů za tři týdny. Hrajeme skoro obden a je toho dost. Určitě je důležité, že jsme vstoupili dvěma výhrami do nové sezony, ale musíme být pořád připravení. Teď v neděli nás čeká s Kladnem další těžký zápas,“ dodal Ondřej Jurčík nakonec.