„Je to start do sezony, ve který jsme ani nedoufali, ale strašně jsme si ho přáli. Myslím si, že ve třetí třetině jsme ukázali charakter týmu, kterým se chceme prezentovat,” pochvaluje si jeden z klíčových útočníků Vervy.

Ondro, jak vás nabudil druhý gól Kladna? Pojďme se podívat na okamžik, kdy Vy osobně jste se následně domáhal trestu pro Jaromíra Jágra, který se o Vás staral v obranném pásmu…
Vůbec nevím, co chcete slyšet, dám radši peníze tady do kasy, než abych něco platil, takže k tomu bych se asi moc nevyjadřoval.

Nabudil vás právě i tento moment?
To si asi úplně nemyslím, že by nás tento moment nabudil. Myslím si, že po druhé třetině jsme si něco v šatně řekli a třetí třetinu jsme odehráli, myslím si, že hodně dobře a zasloužili jsme si výhru.

Pomohli jste si dvěma využitými přesilovkami…
Jo, super, super! Občas to tam padá, občas ne. Přesilovkami jsme si pomáhali i minulý rok a doufám, že letos budeme taky, protože to je důležitá součást hry. Kdo má dobré přesilovky, vyhrává zápasy.

Vám osobně se podařilo skórovat v každém ze tří dosud odehraných utkání. To potěší, že ano?
Jo, ale stále se budu opakovat. Myslím si, že je úplně jedno, kdo ty góly dává. Důležité je, že jsme za tři zápasy získali devět bodů. To je výborný start, ale nesmíme usnout na vavřínech. Prostě pokračovat v tom, čím se chceme prezentovat: Týmovým pojetím.

Litvínov je aktuálně v čele Tipsport extraligy. Čím si to vysvětujete?
Těžko říct. Určitě tam hraje trošku roli i štěstí. Každopádně si za tím jdeme, tým fakt šlape. Táhneme za jeden provaz a je vidět, že když dáme gól, skáčeme po sobě na střídačce. Myslím si, že si jsme všichni vědomi toho, že když to nebudeme pojímat týmově, neuhrajeme nic. A je to vidět. Oba zápasy nás skvěle podporovali naši výborní fanoušci, takže zatím to je super.