Foto: Michal Struž

Jako vůbec první celek dokázala Verva vyhrát prvních šest kol Tipsport extraligy bez ztráty jediného bodu. Výhra na Hané se však netvořila vůbec snadno: Ne každý zápas jsme měli první třetiny dobré, takže jsme chtěli vstoupit do utkání dobře. To se nám i povedlo a byli jsme docela aktivní, ale bylo to vyrovnané a těžké jako vždycky v Olomouci. Soupeř byl výborný a zarputilý, gólman nás ale skvěle podržel. Jsem rád, že jsme to zvládli týmovostí a bojovností. Dostali jsme za to za odměnu tři body, což je pro nás důležité,“ popisoval po utkání jasně David Kaše.

Sám přitom rozhodl o třech bodech pro Vervu, když rozsekl duel gólem v poslední části. „Jak jsme se vykřížili, trošičku jsem čekal, že to bude tlačit na mě. Tam se mi povedlo předskočit obránce, dát hůl před něj a konečně to tam padlo,“ vzpomínal na krásnou akci, kterou rozjel jeho bratr Ondřej.

V sezóně si tak zapsal svou premiérovou branku. „Někdy to trvá nějakou dobu. Snažil jsem se víc tlačit do brány. Už i v předešlých zápasech chyběl kousíček. Je jedno, kdo ty góly dává, ale samozřejmě pro sebevědomí hráče to je důležité, když to tam padne,“ dodal.

I v závěru se však Cheza musela strachovat o těsné vedení, protože po faulu Davida Kašeho se Hanáci hnali vpřed. „Jsem rád, že jsme na konci zvládli oslabení. Kluci to parádně ubránili. Zajda to v bráně zavřel, což je strašně důležité. Máme dva vyrovnané gólmany a doufám, že jim forma bude pokračovat,“ chválil mladší z bratrů Kašových výkon Šimona Zajíčka.

Další utkání čeká Vervu už v úterý, kdy na vlastním ledě přivítá České Budějovice. Pokračujeme dál ve tvrdé práci. Bez ní to nejde, když je extraliga tak vyrovnaná. Věřím, že když budeme makat a stát jeden za druhým, můžeme vyhrávat,“ dodal David Kaše nakonec.