Nicku, nejprve gratuluji k vašemu vítězství. Jak hodnotíte celý zápas a jak jste si ho užil?
Užil jsem si ho jako každý domácí zápas. Jsme hodně rádi, že máme další tři body, nicméně to nebylo vůbec lehké utkání. První třetina se nám moc nepovedla a jenom díky perfektnímu gólmanovi a perfektnímu oslabení jsme zůstali v zápase. Je stále na čem pracovat. Teď je potřeba si odpočinout a připravit se na další zápasy.

Ke druhé třetině – České Budějovice vypadaly aktivnější, ale vy jste je na konci zlomili těmi rychlými brankami.
Tak samozřejmě, výborně bruslili, napadali a byli aktivní, ale naší obětavostí a gólmanem v bráně jsme ten zápas dokázali získat na naši stranu.

Byly klíčovým faktorem vaše dvě vstřelené branky na konci druhé třetiny?
Určitě. Dá se říci, že to byly takové branky do šatny. Pomohlo nám to a jsem rád, že nám to tam takhle napadalo.

Jak byste popsal ty dvě zmíněné gólové situace?
My si říkáme od začátku sezóny, že je hodně důležité, abychom před brankou dělali brankářům clonu a naštěstí nám to takto vyšlo.

Rozhodly podle vás přesilovky?
Stoprocentně rozhodly speciální týmy. Nám perfektně zahrály týmy, které máme na oslabení, v těch přesilovkách jsme si zase naopak pomohli, takže si myslím, že určitě rozhodovaly speciální týmy.

Zvládli jste to i bez Ondřeje Kašeho. Klíčový hráč, velká osobnost týmu, a i když vám chyběl, stejně jste získali poměrně jasné vítězství, tedy alespoň z pohledu skóre.
Ondra nám samozřejmě chyběl, to je jasné. Je znát, že tu nebyl, ale zase na druhou stranu tým ukázal sílu. Dokázali jsme se semknout a vyhrát i bez něho, ale doufám, že bude co nejdříve v pořádku. Uvidíme, co bude.

Sedm výher v řadě, jaká panuje atmosféra v kabině?
Atmosféra je dobrá samozřejmě, ale nesmíme lítat někde v oblacích, spíš stát nohama pevně na zemi. Jak jsem říkal, teď se zase musíme připravit na další zápasy a nekoukat nikam úplně dopředu, ale koukat na ten další zápas, co nás čeká.

Teď vás čekají Pardubice. Bude to další test?
Pro nás je to další zápas, ale na druhou stranu si myslím, že každý tým v extralize chce Pardubice porazit, takže my se na to připravíme tak, abychom hráli nejlépe, jak umíme.