Foto: Michal Dědič

„Myslím si, že jako tým jsme tam nechali úplně všechno, co jsme měli. Bohužel to nevyšlo, ale myslím si, že se nemáme za co stydět,“ začal jediný střelec Vervy po první porážce v sezóně.

I když čekal Litvínov těžký soupeř v podobě Pardubic, příprava nebyla nijak speciální. „Přistupujeme ke každému zápasu stejně. Snažíme se vyhrát každý zápas a sérii máte tak nějak v hlavě, ale snažíte se každý zápas hrát, jak nejlépe umíte. Je to první prohra v sezóně, nesmíme se z toho hroutit, Pardubice jsou silný soupeř. Jedeme dál, nemáme se za co stydět. Fakt jsme bojovali, akorát se to přiklonilo na stranu Pardubic,“ popisoval po konci utkání Matěj Pekař.

Do Pardubic zamířila Cheza oslabená o několik zraněných obránců, obejít se musela i bez Ondřeje Kašeho. „My, co jsme zdraví, se musíme snažit nahradit kluky, kteří nehrají. Je strašně těžké nahradit kluky jako je Ondra Kaše, ale musíme prostě hrát s tím, co máme. My to zdraví neovlivníme. Ať už jsme zdraví, nebo zranění, stále jsme jeden tým. Všichni chceme to jediné, a to vyhrávat zápasy. Na to se všichni soustředíme,“ má jasno útočník s číslem 41.

Po náročném utkání s Dynamem hledí Pekař na další duel, který Vervu čeká už za dva dny proti Mladé Boleslavi. „V neděli máme další zápas, takže se z toho musíme oklepat. Utkání s Pardubicemi se mohlo zlomit na jakoukoliv stranu. Bohužel jsme inkasovali těsně po oslabení, ale je to první porážka a my jedeme dál, nesmíme se z toho sesypat a jít pořád stejně s pokorou každým dnem dál,“ dodal Matěj Pekař nakonec.