Jak sám zdůrazňuje, právě Litvínov byl pro něho díky zdejší „rodinné atmosféře“ často navštěvovanou a oblíbenou hokejovou štací a mezi bývalými hráči, trenéry, ale třeba i řadovými příznivci našeho týmu není rozhodně málo těch, s nimiž se často a rád potkával. I to je důvod, proč si tuto rozhlasovou sportovní legendu připomenout. Hokej, národem tak ostře sledovaný sport, byl pro něj od začátku do konce jeho rozhlasové kariéry nerozlučným společníkem a ne náhodou tedy vstoupil v roce 2022 jako teprve druhý novinář v historii (tím prvním byl někdejší průkopník rozhlasové sportovní reportáže Josef Laufer) mezi členy Síně slávy českého hokeje.

Malé ohlédnutí za dlouholetým spolužitím s rádiem i s hokejovým děním přibližuje rozhlasové zákulisí a připomíná ty slavné kapitoly z historie československého a českého hokeje, jejichž přímým účastníkem Aleš Procházka byl.

Knížku bude možné zakoupit v prodejně Českého rozhlasu na adrese Vinohradská 12, Praha 2, ale pro přespolní zájemce je samozřejmě daleko jednodušší objednat si ji na webu radioteka.cz