Utkání se Znojmem slibovalo útočnější hokej, kanonáda však spustila až ve 3. třetině.
Nejvýrazněji se na ní podíleli Robert Reichel a uzdravený David Balázs. Po opravách a korekturách v Zápise o utkání oba zaznamenali 1 branku a 3 asistence. Reichel poskočil na 2. místo v kanadském bodování extraligy hned za Jaromíra Jágra, Balázs se poprvé dostal do první patnáctky.

Cenným hráčem zůstává pro tým Daniel Branda. Má na kontě už tři vítězné branky, nejvíc z týmu. Včera zase vstřelil veledůležitý gól na 3:3, který mužstvo zvedl.

Vítězný gól (na 4:3) připsali statistici obránci Kroupovi. V klubové tabulce střelců nenápadně stoupá  Daniel Branda, se 7 góly už je v závěsu za vedoucím tandemem Reichel - Ručinský. Ten je v celé soutěži osmý.

V případě Reichlova gólu na 2:2 se ukázalo, jak platné je přísloví 'není ranky - není branky'. Litvínovský kapitán vyslal puk na branku přímo z brankové čáry a ten, tečován a přizvednut, k překvapení všech skončil v síti. 

Proč byl závěr utkání, v němž se to jen hemžilo známými jmény včetně hvězd NHL, tak vyhrocený? Přinesl celkem sedm vyšších trestů, za Litvínov pravděpodobně nebudou moci minimálně v pátek nastoupit Trávníček se Skleničkou, u Znojma obdobně Bičánek a Kvetan. 

'Liga je vyrovnaná a před první přestávkou nějakým způsobem vrcholí. Každý chce získat co nejvíce bodů,' hledal důvod Josef Beránek. 'Ať jsou na tom mužstva jakkoli, každé se rve a nehraje roli, jestli ten nebo ten má o 5 bodů víc. Všechna utkání mají napětí, nejenom to dnešní.'

Na otázku k uvolnění útočníka Michala Hreuse odpověděl: 'Jeho výkony zkrátka neodpovídali jeho platu. Je třeba si uvědomit, že - obecně - chceme-li hrát o play-off, nemůžeme o ně hrát s hokejisty, kteří v minulých letech v Litvínově hráli spíš o baráž. Snažíme se znovu budovat mužstvo, jde o nějakou perspektivu.'