Rozhodující gól na 3:1 vstřelila obránkyně HC Chemopetrol Litvínov Hana Fidrmucová. Francouzky stačily už jen snížit na 3:2 a byly vyřazeny. Přihlíželo asi 700 diváků.

Fidrmucová tak udělala radost svému bratrovi na střídačce týmu. Ten k zápasu poznamenal: 'Byl to hodně náročný duel, který vzal holkám tolik sil, že ani v radostné euforii po zápase nechtěly otevřít jediný šampus... Vedli jsme od 4. minuty 1:0, ale hned po 15 vteřinách bohužel inkasovali vyrovnávací gól. Na družstvu byl pak znát psychický tlak z touhy doma postoupit a z něj vyplývající nervozita, takže jsme vyrobili několik zbytečných chyb a neproměnili 3-4 vyložené příležitosti. V poslední minutě první půle vstřelila naštěstí Fialová svůj i náš druhý, uklidňující gól.

Po přestávce jsme už předváděli lepší výkon. Hned ve 22. minutě se nám navíc podařilo zvýšit na 3:1. Ale zase jsme hned vzápětí dostali branku, tentokrát po 20 vteřinách... Francouzky pak podaly maximální výkon, jely doslova nadoraz, ale dokázali jsme výsledek dobrou hrou z obrany udržet. Dá se říct, že jsme je ani do velkého tlaku nepustili,' chválil své svěřenkyně kouč.

Na adresu svého dnešního semifinálového soupeře, Kanady, uvedl: 'Je to největší favorit turnaje, který zatím prochází mistrovstvím suverénně a bez zaváhání. Čtvrtfinále proti Velké Británii pro ně navíc bylo spíš procházkou. Ale nebojíme se jich, s Američankami, které jsou prakticky na jejich úrovni, jsme také dokázali odehrát vyrovnanou partii (3:4, pozn. aut.). Kanaďanky jsou indiviuálně vyspělejší než naše hráčky, ale pokusíme se na ně vyzrát přes fyzičku. Hrajeme na tři čtyřky (in-line se hraje s počtem brankář + 4 hráči v poli, pozn. aut.), zatímco Kanaďanky přijeli jen v deseti. Třeba se nám povede je utahat,' přál si Jan Fidrmuc.

Zápas ČR - Kanada začíná dnes v Písku v 17:00 hodin (podrobnosti přineseme zítra). Ve druhém semifinále se utkají USA a SRN.