S Vladimírem Gýnou ve třetí obranné dvojici se dnes poprvé představí litvínovským fanouškům obránce Jiří Šlégr. Do Čech přiletěl v neděli večer, v pondělí a v úterý s mužstvem trénoval. "Trochu cítím nohy, snad z aklimatizace, ale jinak je to v pohodě," usmíval se po dnešním tréninku. Do dresu extraligového celku Litvínova se "Guma" vrací po téměř šesti letech, naposledy nastoupil na podzim 1996 ve Zlíně. Domácí do utkání vyjedou v nejsilnější současné sestavě, tedy jen bez Skořepy, Hübla a Martínka. Sestava: Pinc (Podolka) - Kuntoš, Hranáč - Kroupa, Ťupa - Gýna, Šlégr - Poživil, Macholda - Klíma, Alinč, Klobouček - Stavenský, Šulc, Prorok - Trávníček, Martinec, Gombár.
Oba týmy, ač jde v porovnání se startem extraligy stále spíš o přípravu, chtějí uspět a zápas berou jako vhodnou generálku. "Když už jsme se v poháru dostali tak daleko, chceme vyhrát," zní unisono z obou táborů.
O zápas, který začíná tradičně v 17.30, je zvýšený zájem. Předprodej vstupenek (jednotné vstupné činí 25 korun, děti do 10 let zdarma) začíná v 15 hodin. Kolik lidí přitáhne jméno olympijského vítěze a držitele Stanley Cupu si můžete celkem snadno spočítat - od dnešní návštěvy si odečtěte 850, což byl počet diváků na semifinále poháru se Spartou. Ihned po utkání bude přímo na ledě předán pohár pro vítěze Tipsport Hockey Cupu 2002.
Zápas vám opět přineseme v on-line reportáži!