Jedenáct branek a početná rvačka půl minuty před koncem - diváci se v Litvínově v poslední době opravdu nenudí. Po 'sedmičce' Pardubicím viděli stejný počet branek i v síti kladenské opory Zdeňka Orcta.

Utkání začalo oceněním litvínovské a československé hokejové legendy, bývalého vynikajícího obránce Jiřího Bubly. 56-letý hráč pobývá nyní v Čechách a před utkáním byl oceněn městem Litvínov a HC Chemopetrol za dlouholeté vynikající výkony a reprezentaci města.

'Matchmakerem' zápasu byl Jan Benda (do 27. minuty 1+2). Tři body si připsal i Pavel Patera, převážně ale už za rozhodnutého stavu. Zdeněk Orct (35 zásahů) vydržel v brance až do konce duelu (záda mu kryl mladý Cigánek) a v jednu chvíli se dost zlobil na své spoluhráče. V brance se rozhodně nenudil.

Jeho domácí protějšek Jaroslav Hübl svůj tým opět podržel. Připsal si i jeden zákrok z kategorie 'efektní-zázračný', když vleže Paterovu střelu v oslabení tři na pět chytil do lapačky.

Chemopetrol získal náskok díky Bendově teči Punčochářovy střely od modré. I při druhém gólu byl Jan Benda: obkroužil kladenskou obranu, udržel puk, a jeho střelu, sraženou obráncem, poslal pod horní tyčku Daniel Branda.

Po změně stran snížil při končící dvojnásobné přesilovce Kladna Gardoň na 2:1. Puk z úhlu prošel do sítě odrazem od Hüblova betonu. Ale Šlégrova dělovka z voleje od modré a další rána Nikolova tři metry za modrou po ledě mezi nohy brankáře znamenaly prakticky rozhodnutí utkání.

V závěrečném dějství ještě zvýšili náskok černožlutých Jánský po akci Lukeše a Hranáč, pohotovým doťuknutím Šlégrova pokusu, odraženého před branku od zadního mantinelu. Třešničkou na dortu byla kombinace Jánský - Poživil do prázdné branky na 7:2.

To už se ke slovu dostávali i snaživí hosté, kterým bylo cizí zápas vypustit. Patera přihrával i úspěšně střílel a měl lví podíl na modrobílé korekci skóre. Utěšenou bombou od modré propálil Hübla obránce Ševc, k Paterovi se při přesilovce odrazil puk přesně na hůl před poloodkrytou klec.

Půl minuty před koncem přepadl přes Orcta atakovaný mladý útočník Černý a shodil mu přilbu. Vznikla mela, do které se zapojil kromě Skleničky a dalších domácích i hostujících hráčů z ledu i Jiří Šlégr. Protože shodil rukavice, odešel rovnou do kabiny.

Rozhodčí rozdal v jeden moment 68 trestných minut. Zápas se pak v klidu dohrál.

Úprava konečného stavu už domácím divákům příliš nevadila. Opět uposlechli výzvy hlasatele a rozdělili se s hráči o závěrečnou radost z výhry. Co přichystal režisér Šlégr tentokrát?

Po utkání přijel kompletní tým na led s transparentem Rabat Kladno. Objel s ním kluziště, v jeho středu jej pak roztrhal a zametl připravenými košťaty do připraveného koše... podívej te se ZDE!

Petr Kasík: 'Soupeř vyhrál zaslouženě. Předčil nás v důrazu před brankou a byl hladovější po gólech. Víc nevím, co bych k tomu řekl.'

Václav Sýkora: 'Pro nás to bylo důležité utkání, protože nyní jedeme dvakrát ven. Body tak pro nás měly velkou cenu. Očekávali jsme, že Kladno bude 'kousat' a měli trochu obavy, zda dokážeme zopakovat předchozí vydařený zápas s Pardubicemi. Povedlo se. Dobře jsme bruslili i kombinovali, udrželi si důraz v zakončení. Mrzí mě jen znovu trochu zkažený závěr, zaviněný asi polevením v koncentraci. Na druhou stranu se mi líbí, že nikdo v extralize nevypouští zápas ani za rozhodnutého stavu, jak to dnes předvedlo Kladno.
S třemi body jsme maximálně spokojeni.'

Hokejový Litvínov (a snad i diváci u obrazovek) se opět hokejem bavili. Chemopetrol splnil nelehkou výzvu: dvakrát uspět doma. Po dvou předchozích utkáních venku bez zisku zabral naplno a získal plný počet šesti bodů! Třikrát se trefili obránci (další dvě šance měl Skuhrovec), skórovali 'B + B', Brandova řada s Bendou a Trávníčkem. První Reichelův útok vůbec nehrál špatně, jen neměl střelecké štěstí. V zápase se divákům představili hned čtyři olympijští vítězové (Reichel, Šlégr - Patera, Procházka).

V neděli ráno se tým vydá na dlouhou cestu do Zlína. Sestava by neměla doznat změn. 
Kolik lidí přijde na ZS Ivana Hlinky příští pátek na Spartu?

Zítra a v úterý sledujte on-line z utkání Chemopetrolu ve Zlíně a v Liberci. (Fota z dnešního duelu přineseme zítra)