V poměrně vyrovnané první dvacetiminutovce se třikrát hrálo pět na tři: nejprve při vyloučení Gýny a Reichela nastřelili v 7. minutě domácí tyč a Litvínov se ubránil. Poté odpočívali na trestné lavici dva z Tygrů, Podkonický s Procházkou, také Chemopetrol však dvojnásobnou výhodu nevyužil. Při trestu Rindoše jel v 16. minutě sám na branku v oslabení Ivo Prorok, ale neproměnil. Na začátku 17. minuty byl k Rindošovi vyloučen ještě Morava za podražení, ani tentokrát domácí se stavem ve dvojnásobné výhodě nepohnuli.
Branky se diváci dočkali až v čase 18:22, kdy při hře v plném počtu skóroval domácí obránce Zíb ranou od modré - 1:0. Gól padl krátce poté, co se předtím atakovaný Altrichter zvedl z ledu. Čtrnáct vteřin před koncem třetiny pak zakončil sólový nájezd Tomajko - 2:0.
Úvod druhé třetiny přinesl nájezd a druhou šanci Proroka, který tísněn ani napodruhé gólmana Šindeláře nepřelstil. Ve 27. minutě nevyužili hosté vyloučení Hlavačky. Na přelomu první a druhé poloviny utkání zase Liberec nezužitkoval Gýnův trest a to ani poté, co k němu přisedli Ťupa a po něm ještě Kopecký (1:57 min. pět na tři). Litvínov se znovu ubránil a od stavu 34:09 hrál přesilovku (Vampola). Vzápětí sudí Hrubý poslal na trestnou lavici Vaice, kterému přidal ještě 10 minut za nesportovní chování. Prostřední část ale skončila za stavu 2:0.
Ve 42. minutě byl vyloučen liberecký Dušek, gól však padl do litvínovské klece. V oslabení skóroval Pletka - 3:0. Pět minut na to zvýšili domácí Plodkem na 4:0. V 53. minutě nuceně 120 vteřin odpočíval Žabka, dvě minuty před koncem ještě Litvínov zaplatil za vyloučení Kopeckého zásluhou Jiruše - 5:0. I v odvetě byl tedy úspěšnější Liberec.

Sestava HC Chemopetrol: Altrichter (Pošusta) - Skuhrovec, Morava - Ťupa, Punčochář - Gýna, L. Poživil - Hranáč, O. Poživil - Prorok, Reichel, Černý - Trávníček, Branda, Lukeš - Kubinčák, Kopecký, Bednařík - Maxa, Rindoš, Jánský (Vrtek)