HC CHEMOPETROL se dnes dohodl s obráncem Angelem Nikolovem (* 18. 11. 1975) na jeho angažmá v Litvínově. Odchovanec žlutočerných barev bude v klubu hostovat do konce této sezóny ze Sparty.
30-letý zadák prožil v extralize parádní debut v roce 1993. V prvním utkání za Litvínov vstřelil dvě branky českobudějovickému Romanu Turkovi. Má reprezentační zkušenosti, je účastníkem MS hráčů do 20 let (1995) a připsal si 43 startů i za seniorský národní tým. Byl draftován San José.
Loňskou sezónu strávil v Liberci, Spartě a Znojmě. V zahraničí působil ve Švédsku, Rusku a Finsku. Do týmu Chemopetrolu tak po pěti letech přichází další hráč, který pamatuje výbornou klubovou sezónu 1999/2000, kdy tým postoupil do semifinále play-off.
Za HC Chemopetrol odehrál Nikolov celkem osm sezón, 375 zápasů a nasbíral 95 bodů. S klubem získal už ligové stříbro v roce 1996. Na ZS Ivana Hlinky se s týmem připravoval od léta několik týdnů, když vyjednával nové angažmá. K dispozici bude už pro páteční duel v Českých Budějovicích.
Proč nakonec Litvínov? 'Jsem tu doma a taky s manželkou brzy čekáme rodinu, takže se nám do zahraničí a třeba ještě s nějakým krátkým odloučením nechtělo. Jsem rád, že jsme se nakonec dohodli tady. Nabídky jsem měl zhruba ze čtyř-pěti extraligových klubů. Ale líbí se mi, jak se teď hokej v Litvínově dělá, hodně kluků se vrátilo. Tým považuju za dost silný, možná bychom mohli navázat i na ten rok 2000,' těší se na litvínovské pokračování své kariéry 190 centimetrů vysoký a 93 kilogramů těžký zadák, který oblékne dres se svou 'osmičkou'. Byla volná. 'Když jsem objednával alespoň tři dresy pro 'áčko' do rezervy, měl jsem asi nějakou intuici, protože osmička byla mezi nimi,' usmál se Stanislav Rosa, kustod týmu.
Jak strávil Angel Nikolov hokejové léto? 'Od druhého dne po červencovém zahájení přípravy na ledě jsem trénoval s 'A' mužstvem, až pár dní před ligou chtěli trenéři nacvičovat už jen se základní sestavou. Prakticky až do současnosti jsem potom trénoval s juniory. Na zápasy už se moc těším, scházely mi.'
(Celý rozhovor s Angelem Nikolovem najdete v nedělním BREJKU, kde vyjde i rozhovor s Vojtěchem Kubinčákem).