Nastřelili dvě tyčky, neproměnili trestné střílení, prohrávali 0:1 a 1:2. Přesto stupňovaným závěrem litvínovští junioři zvrátili duel s pražskou Slavií, vyhráli 3:2 (0:1, 1:1, 2:0) a ujali se v sérii vedení 1:0! Hattrickem se o něj zasloužil útočník Kafan.

Od půl šesté jsme po třetinách sledovali první utkání semifinálové série play off extraligy juniorů.
Odveta je na programu ve středu v 16 hodin v Praze, případný třetí, rozhodující duel ve čtvrtek v 15 hodin rovněž na ledě soupeře.

Slavia nastoupila v brance s extraligou ostříleným gólmanem Furchem, který se zapotil hned ve 2. minutě. "Sešívaní" totiž málem zaplatili hned za první Němcovo vyloučení, gólovou šanci ale Furch zneškodnil se štěstím maskou.
Litvínovu, který opět nastoupil i s hráči, jež v průběhu sezóny nastupovali za "A" mužstvo, pak přesilovku zkrátil Kabeláčův trest ve 3. minutě.

Z vyrovnaného průběhu první třetiny se nakonec urodila vedoucí branka Pražanů. Pro domácí celek smolně odraženým pukem se dostal z protiútoku do sóla Žejdl a v čase 12:02 otevřel skóre.
Více ze hry pak měli hosté, ale Litvínov se oklepal a rovnou minutu před koncem první třetiny pomohla Furchovi tyč!

Po změně stran byli domácí aktivnější a vynutili si dvě přesilovky (Jaškin a Krejčík). Ve 32. minutě ujel Majdan, natlačil se před obránce, který jej fauloval. Nařízené trestné střílení jel Bíza, ale Furch se překvapit nenechal. Vzápětí mu znovu pomohla tyč po individuální akci Račuka.

Ve 34. minutě se Litvínov konečně dočkal. Stříteský přihrávkou přes dvě třetiny kluziště našel na pravém křídle Kryštofa Kafana, který vyrovnal. Ve 36. minutě Slavia využila vyloučení Jurčíka na 2+10 minut Slavíčkem, který upravil na 1:2.

Třetí dějství začalo gólovou příležitostí domácích a vyloučením hostujícího Hafenrichtera. Ve 43. minutě znovu Kryštof Kafan vyrovnal na 2:2 a karta zápasu se začala obracet.

Hosté znervózněli, byli podrážděnější protivníka a dopouštěli se nedovolených zákroků. Ve 48. minutě ještě neproměnil šanci Bíza, ale o dvě minuty později už Kryštof Kafan zkompletoval hattrick, po přečíslení prostřelil z pravé strany Furcha na 3:2.

Vyloučení Račuka zkrátilo špatné střídání Slavie a v 56. minutě skončil zápas po vyšším trestu pro Zohornu. Ve čtyřminutové přesilovce pomohl chybu obrany zneutralizovat pozorný brankář Nechvátal a Litvínov už výhru po zásluze uhájil. Soupeř byl kompletní až v poslední minutě.

Teď bude mít výhodu domácího prostředí Slavia. Litvínov si však do Prahy veze nadějné vedení 1:0 na zápasy...
Vyhrál v play off už šest zápasů v řadě (nepočítaje kontumaci). Dnes opět po soustředěném, disciplinovaném výkonu, podpořeném brankářem. Třešničkou na dortu bylo střelecké představení Kafana.

Ve druhém semifinále porazila Sparta v prvním utkání Zlín 9:3.