Po velkém boji junioři vyhráli nad Libercem 2:1

Do Litvínova dorazili junioři z Chomutova. Litvínov má fazónu, prohrál jen dva zápasy, z toho jeden po nájezdech a celkem přišel jen o 6 bodů z možných třiceti. Naposledy litvínovské naděje hrály v Mladé Boleslavi, kde vyhráli 3:1. Toto vítězství také potvrdili na svém ledě a po bojovném výkonu nakonec urvali všechny tři body. Na tomto vítězství se především podílel brankář Nechvátal, který podal skvělý výkon.
V první třetině se už po dvaceti vteřinách ocitl před brankou Bittner, ale pálil nad branku. Litvínov si poté vytvořil další tlak, ale ze závaru se nedokázal nikdo prosadit, a tak Jelínek v klidu přikryl puk. Hned po buly ve druhé minutě se nechal Jelínek nalákat a vyjel z branky, hostující beci ale vyhodili puk přímo na Václava Čejku, který trefil z části opuštěnou klec.
Litvínov měl další šance, ale Jelínek měl všechny puky. V polovině první třetiny se musel činit i Nechvátal, když musel řešit několik závarů před vlastní brankou. Ve 13. minutě hosté vyrovnali, ve skrumáži dorazil Patrik Urban puk bruslí do branky, ale ani reklamace domácího kapitána, že byl puk kopnut, nic nezmohla. Nejspíše se puk odrazil přímo od brusle do branky. Dvě minuty před koncem úvodního dějství se v šanci ještě ocitl Zdeněk, ale Jelínka nepřekonal. Liberec měl v první třetině více ze hry, ale své šance nevyužil.
Hned v první minutě druhé třetiny šel pykat hostující kapitán a Litvínov neměl daleko ke skórování. Ale v závěru přesilovky zahrozil v oslabení Mikyska, Nechvátal jeho střelu pravým betonem zlikvidoval. Ve 26. minutě měl šanci Kedršť, ale Nechvátal vytěsnil puk ramenem nad horní tyč branky. V polovině zápasu pálil z levého kruhu Šrámek jen těsně vedle levé tyče. Tři minuty před koncem třetiny se Šrámek proháčkoval až před Jelínka, ale ten ho vychytal. Dvanáct vteřin před koncem druhé třetiny zastavil Kedršť skvělým obranným zákrokem unikajícího Smolku.
Do třetí třetiny vstoupil Litvínov aktivně, Bittner golfákem od modré prověřil Jelínkovu pozornost. Ve 45. minutě Šalka hledal volného Písaříka, bohužel jeho přihrávka byla nepřesná. Poté se Smolka prodral přes tři hráče, dostal se až před Jelínka, ale ten ho betonem zastavil. V polovině třetího dějství se Kasal málem dostal do samostatného úniku, ale nezpracoval puk. V čase 53:33 se podařilo dostat puk Pavlu Smolkovi za záda jinak skvěle chytajícího Jelínka.
V posledních čtyřech minutách dostal Liberec výhodu přesilové hry, pykat šel Zdeněk. V tomto čase také hosté odvolali brankaře a hráli v šesti. Litvínovu se po celou dobu nepodařilo trefit prázdnou branku, Liberec si vytvořil velký tlak, ale chyběla mu přesnost v zakončení. Domácí ubránili těsné vítězství 2:1 a připsali si další tři body do extraligové tabulky.
Litvínov vévodí celé soutěži s bodovým ziskem 27 bodů z možných 32. Jako lídr zavítá v sobotu do Plzně a doma sehraje ve čtvrtek duel s Karlovými Vary od 18:00 na zimním stadionu Ivana Hlinky. Přijďte podpořit lídry celé soutěže!
Ondřej Vlk