Pardubice vrátily Litvínovu říjnovou porážku, Verva nebodovala venku popáté v řadě, prohrála potřetí za sebou a potřetí také vstřelila jen jeden gól. Po bezbrankové první třetině rozhodla utkání prostřední část, ve které zápas zlomil šťastný první gól domácích, kteří do přestávky přidali ještě tři branky a nakonec po přesné střele litvínovského obránce Pojkara vyhráli 5:1.


Pardubice po čtyřech, Litvínov po dvou porážkách, to bylo antre úterního zápasu. Verva do něj nastoupila tentokrát v černých dresech a nakonec přece jen s obráncem Stříteským, který nahradil Skuhrovce. A začala aktivně, na první dvě střely (Lukeš a Gula) spotřebovala jen dvanáct vteřin.


V první šanci domácích se objevil Kolář, pálil z první do odkryté branky po přečíslení, ale Franěk stihl puk vyrazit betonem. Růžičkovu lapačku na druhé straně zaměstnal Černošek, v 7. minutě pálil na Fraňka volný Píša, ale nepřekonal jej.


V 9. minutě vyhodil puk do hlediště Borer, ale první přesilovku Vervy zkrátilo vyloučení Kubinčáka. Po jedenácti minutách se v šanci objevil Koukal, po zpětné přihrávce z voleje netrefil branku.
Pak přišly největší možnosti hostů v této třetině, Pojkar měl čas popojet od modré čáry až mezi kruhy, ale trefil jen protihráče. Vzápětí Ručinský křižnou přihrávkou našel Trávníčka, který nevyzrál na Růžičku.


Provinění Majdana a Trávníčka nabídlo Východočechům 40 vteřin hry pět na tři, ale Litvínov se ubránil. Škoda, že sám toho nepředvedl víc v přesilovce po prvním pardubickém faulu, který si na Kolářovi vynutil Hanzl v závěru třetiny.

Z pohledu dalšího vývoje nastal klíčový moment zápasu brzy po změně stran: Kubinčák přihrál Kubátovi, po jehož bekhendové střele puk poskakoval chvíli v brankovišti, ale v síti neskončil.
Určování vítěze zápasu začalo vyloučením Černoška, které po sílícím tlaku domácích šťastnou brankou potrestal Koukal tři vteřiny po skončení přesilovky. Střelu přizvedla Gulova brusle.

Gól domácí povzbudil a začali soupeře pohybem přehrávat. Franěk vychytal Kousala, na Kolářovu ránu zblízka už ale stačit nemohl. Při signalizované výhodě pak střelou mezi betony přidal třetí gól Radil.
Teprve poté Verva přidala a Ručinský po kombinaci s Hanzlem a Trávníčkem mířil přesně, jenže Růžičkův přesun k tyči byl přece jen rychlejší. Skóre třetiny uzavřel ve 39. minutě z dorážky Nahodil.
 

Po změně stran se usmálo štěstí na hráče v černém, Trávníček zatáhl puk do útočného pásma a David Pojkar měl podruhé v zápase čas na modré čáře připravit si střelu a ranou nad lapačku snížil na 4:1.
Radost trvala jen chvíli, Stříteský nedovoleně zastavil Nahodila, který z trestného střílení trefil břevno. Stejný hráč ale uspěl ve 46. minutě, využil dalšího okénka v litvínovské obraně a po nájezdu z levé strany puk z betonu gólmana doklouzal pár centimetrů za brankovou čáru.


Tím bylo o vítězi prakticky rozhodnuto. Sudí ještě jednou zkoumali video po zakončení Zohorny a vyloučili několik mužů na obou stranách, stav už ale zůstal beze změny.

Litvínov tak zakončil druhou čtvrtinu se 16 body, po polovině základní části zůstal na 31 a na 11. místě tabulky, o horší skóre za Brnem. Ve čtvrtek jede Verva k "šestibodovému" duelu do Karlových Varů.


Pavel Hynek: "V první třetině byla na našich hokejkách znát nervozita, ale měli jsme nějaké šance, ze kterých jsme nic nevytěžili. Ve druhé třetině nás nastartoval trochu šťastný první gól a pak jsme položili základ ke svému vítězství dalšími góly. Jsem rád, že jsme tím ukončili sérii porážek."


Jiří Kučera: "Odehráli jsme solidní první třetinu, bohužel jsme ale zase měli v zápase výkyvy. Druhou třetinu si nedovedu vysvětlit. Prohrát jí 0:4 je špatné a rozhodlo to o výsledku."