Ani počtvrté za sebou se Litvínov nedostal přes jeden vstřelený gól a na rozjetého soupeře z čela tabulky nestačil. Podlehl 1:6, stav zápasu korigoval až za stavu 0:5 obránce Pojkar. Definitivně o osudu utkání rozhodl úvod třetí třetiny a v něm dvě slepené branky hostů během 19 vteřin.

Bez obou králů klubové produktivity Lukeše a Hübla se znovu (už naposledy?) musel obejít Litvínov v souboji s lídrem tabulky. (U Viktora Hübla není vyloučen nedělní start). Proti brankáři Pöpperlemu se do druhé branky postavil Petr Franěk.

Litvínov začal v dobré atmosféře, o níž se staraly oba tábory fanoušků, útočněji. Ručinský se hned při prvním střídání probíjel s pukem k brance, ale ve 2. min. zahrozil po chybě v rozehrávce domácích Ton. Franěk jeho pokus vytáhl nad břevno. Stejný hráč Pražanů brankáře prověřil i v páté minutě. V čase 5:00 se do ne zcela čistého přečíslení dva na jednoho dostal Černý s Majdanem, Černý trefil boční síť.
 

V 6. minutě zavěsil z úhlu Tenkrát a zastavil tak domácí nápor. V 9. minutě se dostala Sparta do protiútoku tři na jednoho a Forman zakončoval do prázdné branky, 0:2.
Na holích Sparty se tak usadil klid, její hráče zdobil dobrý pohyb. Až v 15. minutě za domácí odpověděl průnikem Ručinský, v dobré pozici mu ale puk při střele sjel z hole.

Prvním provinilcem se stal Philipp, ale rovnou minutu na to se provinil Stříteský. Další trest domácí vyfasovali za hru v šesti, do konce třetiny už se skóre nezměnilo.

Po 65 vteřinách druhé části byl vyloučen Sersen, Ručinského střela se mihnula těsně kolem tyče. Litvínov poté znovu špatně střídal a v polovině oslabení vzrušila diváky rvačka Brejčáka a Krsteva, za kterou oba vyfasovali tresty pět minut a do konce utkání a kterou velmi rychle za aplausu publika vyhrál domácí slovenský bek.

Horší pro Krušnohorce bylo, že Stříteský poslal puk z ledu nad střídačky a musel dvě minuty nuceně odpočívat. A když se černí ubránili, hákoval Hujsa. Přesilovku zakončil v polovině zápasu úspěšným útokem Bližňák, 0:3. Ve 33. minutě sestřelil od modré čáry Jareš spoluhráče Majdana.

Ve 35. minutě se domácím povedlo uvolnit v útočném pásmu Gulu, jeho ránu Pöpperle z pravého kruhu vyrazil. Ve 39. minutě byl vyloučen Lapšanský a domácí největší možnost měl Ručinský, z úhlu ale odkrytou branku netrefil.

Až čtyři vteřiny po skončení Philippova trestu skóroval v 50. minutě David Pojkar, po 130 minutách se domácí příznivci dočkali gólu. Najel si na zpětnou přihrávku a prostřelil gólmana, 1:5.

Franěk vychytal z metru Milama, na druhé straně ujel Černý, zbavil se protihráče, přihrál Pojkarovi, ale radost jim zkazil gólman.

V 54. minutě z dorážky zblízka zvýšil na 1:6 Rachůnek a uzavřel skóre. Sparta tak vyzrála na Vervu i potřetí v sezóně.
Litvínov se - možná už s menší marodkou - pokusí uspět v neděli proti Pardubicím.

Jiří Kučera: "Největší rozdíl byl dnes v nasazení, které jsme měli oproti minulým domácím zápasům špatné. Říkali jsme si, že budeme hrát tři hráči dozadu, ale jel sám na bránu Petr Ton, pak jel soupeř v přečíslení tří na jednoho... Další věc byla, že jsme měli příliš vyloučených hráčů. Odehráli jsme dneska prostě špatné utkání."

Richard Žemlička: "Věděli jsme, že nás čeká velice těžké utkání. Připravovali jsme se hlavně na první třetinu, že Litvínov bude mít od prvních minut tlak. Ten přišel, ale ne tak silný jako jindy. Bylo důležité, že jsme dali v první třetině na 2:0, poté jsme hru už kontrolovali. Litvínov nehrál tak dobře jako minulá utkání. Chyběli mu dva klíčoví hráči, což jejich hru poznamenalo."
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Viktor Hübl by měl být k dispozici už pro nedělní utkání. Aktuálně nejproduktivnější hráč Vervy pomůže týmu k útoku zpátky na pozice v první desítce. Litvínov po poslední porážce klesl na dvanáctou příčku, ale na deváté Kladno ztrácí jen jediný bod a za dalšími dvěma soupeři zaostává pouze o skóre.

Před sebou má nyní tým další dva zápasy na domácím ledě, v neděli s Pardubicemi a v úterý proti Karlovým Varům.
Pardubice doma v pátek ztratily dva body v zápase s Plzní a aktuálně jim patří čtvrtá příčka tabulky.

Vrátí se Litvínov na postupové pozice do play off?
Pozvánku na Pardubice najdete také v kapitole VIDEO (dostupná je i z home page)