Jak vlastně k vašemu zranění došlo?
"Dostal jsem pukem. Šel jsem do střely, myslím i s "Trávou". Mleli nás, nedalo se proto moc jít střídat. Nechtěl jsem odjet a celé střídání dokončil. Ubránili jsme to. Zranění je náhoda, příště bych do toho šel znova stejně."

Za co jste vlastně dostal osobní desetiminutový trest?
"Až když jsem pak u střídačky viděl, že je to špatné, zlomené, emoce trochu vytryskly a třísknul jsem hokejkou do mantinelu. Bylo to jen ulevení, žádný vzek na někoho. Rozhodčí to potrestali. Bál jsem se hlavně, abysme nešli do tří, aby tam nebyla další "dvojka", ale dobře to dopadlo."

V úterý jste byl na operaci, všechno v pořádku?
"Snad ano, aspoň doufám. Trvalo to jen asi půlhodinky, maximálně třičtvrtě. Měl jsem lokální umrtvení."

Kde vás operovali?
"Na speciální klinice ve Vysokém nad Jizerou, doktor Kebrle. Přede mnou už tam byli třeba Martin Ručinský nebo Kuba Černý."

Rekonvalescence pokračuje zdárně?
"Ano. Mám to zpevněné kovovou destičkou a šroubky. Na Silvestra jedu na kliniku na otočku vyndat stehy."

Můžete se už nějak připravovat?
"Teď mám nařízeno, že to musí být v klidu. Pak postupně začnu kolo, snad dostanu nějakou dlahu a následně na led. V lednu bych mohl začít trénovat.
Mělo by to jít všechno rychleji, než kdyby to bylo v sádře, mám to jen zafixované a obvázané."

Jak vidíte další průběh soutěže z litvínovského pohledu?
"My se musíme pořád snažit vyhrávat, ta situace je jasná. Okolo "desítky" nemáme stále nijak klidnou pozici na to, kolik jsme udělali v poslední době bodů. Řekl bych, že výkony jsme podávali docela dobré, bodů získali dost, ale tabulkově to ještě stále není ono. Hrajeme slušně z obrany, výborný je Pavel Francouz. Vyhrávají ale i ostatní týmy a my jsme smazávali dost velkou ztrátu. To se myslím podařilo, ale musíme pokračovat dál tak jako dosud. Udržet tu bodovou šňůru a pořád body sbírat."

Do konce roku čekají Litvínov tři těžká utkání.
"Hradec je kvalitní soupeř, to je jasné. Uvidíme, jak zvládneme doma Třinec. A Sparta? Třeba se nám povede vrátit, co jsme jí předtím darovali."