Z domácího tábora

Litvínovští hokejisté zažívají snový start sezony, který navíc mohou v neděli ještě okořenit přepsáním klubové historie. 9 výher v řadě zaznamenal Litvínov v sezoně 1977/1978 a 2014/2015. Rekord je tedy dorovnán, dokáží chemici připsat jubilejní 10. výhru? Pokud se tak stane, padnou rekordy rovnou dva. Nejen nejvyšší počet výher v řadě, ale družina Karla Mlejnka by se postarala o nejpovedenější začátek od startu extraligy.

Svou poslední výhru Verva zaznamenala v souboji s pražskou Spartou. Utkání dvou velkých rivalů se chemikům podařilo dovést do vítězného konce s konečným výsledkem 4:2. Výhra posunula Litvínov na 2. příčku v tabulce s 26 body.

Statisticky se skvěle daří bratrům Kašům. David Kaše vede v kanadském bodování (3+8) a je zároveň nejlepším nahrávačem týmu. Jeho bratr Ondřej Kaše je zase nejlepším střelcem spolu s Jindřichem Abdulem a Petrem Koblasou. Absolutní dominanci má cheza v oslabení. Procentuální úspěšnost nad 95% s dvěma inkasovanými góly ji řadí na vrchol tabulky v této herní disciplíně.

Rytíři Kladno

Oproti tomu hosté nezažívají nejlepší období. Od začátku sezony dokázali pouze třikrát zvítězit a s 8 body na kontě se pohybují na spodu tabulky. Od posledního místa dělí Kladno pouze Plzeň, která má ještě o bod méně.

Rytíři měli týdenní zápasovou pauzu a naposledy se v neděli utkali s Mladou Boleslaví. Poprvé v sezoně si připsali vítězství za plný počet bodů. Velkým dílem se na výhře podílel nováček v kladenském dresu Radek Smoleňák, který dvěma góly zařídil výhru Kladna.

Do nedělního utkání s Litvínovem nenastoupí Tomáš Plekanec, který bude kladenskému celku chybět zhruba měsíc. Také fanoušci neuvidí Michaela Frolíka, jenž se omluvil z rodinných důvodů. Nakonec Denis Kusý se po nemoci vrátí do sestavy. Podaří se Kladnu bez výrazných opor týmu uspět na ledě rozjetého Litvínova?