V neděli odehrála Verva utkání s Plzní, ihned první třetina byla gólově bohatá. Hosté si vytvořili dvoubrankový náskok, který chemici museli dotahovat. Autorem snižovací branky se stal Marek Hrbas. Druhá třetina byla bezgólová, ale domácí si vytvořili solidní tlak, který ovšem nevyústil v gólovou proměnu. V závěrečné dvacetiminutovce Plzeňští přidali další dvě branky, vedení si Plzeň pohlídala do sirény a Litvínov tak padl 2:5.

„První třetina byla z naší strany opět příšerná. Druhá třetina nemohla být horší a s tím jsme do toho šli, vytvořili jsme si šance na vyrovnání, mohli jsme dokonce otočit utkání. Bohužel nám tam ale nic nespadlo,” uvedl po nepovedeném utkání s Plzní Marek Hrbas.

„Hra se vyrovnala a gól na začátku třetí třetiny v prvním střídání nás zabil, do konce zápasu to byla už jen křeč,” zhodnotil zápas trenér A-týmu Vladimír Országh.

Litvínovští hokejisté tak padli na místo znamenající baráž, ovšem chemici před sebou mají ještě velkou část sezony na napravení reputace a posunutí se tabulkou do vyšších příček.

V čele tabulky se drží Mladá Boleslav, se kterou půjde Verva do boje. V neděli se bruslařům podařilo uspět na ledě Motoru, který porazili 6:1. Bruslaři byli při chuti a po prvním dějství vedli o dvě branky. V následujících dvou třetinách přidal mladoboleslavský tým ještě po dvou gólech v každé části. Za Motor se úspěšným střelcem stal pouze Milan Gulaš.

„Povedl se nám vstup do utkání, měli jsme lepší pohyb než v předcházejících utkáních venku. Ve druhé třetině jsme se dostali pod tlak, ale klíčové bylo, že jsme inkasovali jen jeden gól,” uvedl po vítězném utkání Radim Rulík.