Vervě se na Hanáky v loňské sezóně dařilo. Litvínov uspěl celkem třikrát ze čtyř zápasů. Litvínovští se svým pátečním soupeřem tak vytěžili devět bodů z dvanácti možných. V první vzájemném duelu uspěli svěřenci Vladimíra Országha 4:3 v dalším zápase na svém ledě přidali výhru 2:1. Třetí utkání mezi těmito soupeři skončil v Olomouci výhrou domácích 4:3 a v závěru sezóny Verva uspěla na ledě soupeře 2:1. 

Podaří se Vervě uspět i ve třetím utkání v řadě na ledě soupeře? 

Chemici se trápí především v domácím prostředí. Z pěti domácích duelů vyšli čtyřikrát naprázdno a naposledy ztratili nadějně rozehrané utkání s Hradcem 3:4. "Hned v prvním střídání jsme dostali gól a nějaký čas nám trvalo, než jsme se s tím vypořádali. Postupně jsme hru vyrovnali a ve druhé třetině jsme odskočili na 3:1. Soupeř dal tři góly s tečí nebo z dorážek. Byl mnohem důraznější než my, což nám chybí. Klukům není co vyčítat, ale jsme strašně měkcí, hlavně před naší bránou. Je tam hodně dorážek a dnes nás to stálo další zápas. Jsme samozřejmě zklamaní, protože je to druhé domácí utkání, kdy jsme měli dvoubrankové vedení, které jsme ztratili. Nemáme žádné body, ale musíme se z toho co nejrychleji oklepat a začít konečně vyhrávat i doma, nejen venku," hodnotil poslední domácí duel trenér Vervy Vladimír Országh.

Co se týče duelů na hřištích soupeře, tak je Verva výrazně úspěšnější. Poslední dva zápasy dokázali chemici uspět na ledě Motoru i Vítkovic. Chemici budou chtít odčinit domácí porážku a navázat na dvě předchozí vítězství ve venkovním prostředí. Dobrou formou se navíc prezentuje litvínovských útočník Patrik Zdráhal, který je nejproduktivnějším hráčem Vervy. Ve dvanácti zápasech zaznamenal dvanáct kanadských bodů. Podaří se šikovnému forvardovi přidat další body s Olomoucí?  

Faktor Krejčí

Olomouc prožívá parádní vstup do sezóny. Velkou měrou se na tom podepisuje také návrat elitního českého centra z NHL Davida Krejčího. Pětatřicetiletý forvard patří k ozdobám české extraligy a v 10 duelech zaznamenal 12 bodů za 7 branek a 5 asistencí. 

Hanáci mají formu. Z posledních pěti duelů dokázali zvítězit čtyřikrát. Porazili Liberec, Zlín, Kladno, se silným Třincem podlehli těsně 1:2 a v posledním utkání uspěli nejtěsnějším možným rozdílem 1:0 v prodloužení s Pardubicemi. „Diváci se dnes nudit nemohli. Ačkoliv gól dlouho nepadl, bylo tam hodně kvality na obou stranách. Byl to vyrovnaný souboj. Párkrát nás domácí zatlačili, ale my jsme byli poměrně nebezpeční z protiútoků. Pro nás je skvělou zprávou, že bereme dva body. Potřebovali bychom dávat více branek, gólové vyjádření totiž není takové, jaké bychom si představovali. Klukům ale musím poděkovat," říkal trenér Zdeněk Moták po vítězství nad Pardubicemi. 

Vyhraje Litvínov i potřetí v řadě na ledě soupeře? Utkání startuje v pátek od 18:00.