Trápení Litvínova pokračuje

Verva v posledních pěti utkáních získala pouhé 4 body za domácí výhru proti Olomouci a prohru v prodloužení s Třincem. Dále postupně nestačila na Mladou Boleslav, Plzeň a Pardubice. Hlavně v zápase s Mladou Boleslaví sahal Litvínov po výhře, když vedl po první třetině už 3:0, ale Mladá Boleslav vstřelila v poslední části čtyři branky a dokráčela si pro vítězství 6:4. V posledním utkání zajížděla Verva na led momentálně vedoucích Pardubic a utkání rozhodla jediná branka. Tu vstřelil v pětadvacáté minutě David Cienciala. Litvínov je tak v tabulce na 12. místě se ziskem 28 bodů. Stejně bodů mají i 13. České Budějovice a poslední Kladno.

Tabulce produktivity v dresu Litvínova vládne stále Giorgio Estephan, který si připsal dvaadvacet kanadských bodů za sedm branek a patnáct asistencí. Nejlepším střelcem je slovenský forvard Andrej Kudrna s 13 brankami. Poslední dva zápasy odchytal Šimon Zajíček. Zranění stále trápí Filipa Helta, poslední zápasy neodehrál ani Josh Wesley.

Neporazitelnost Vítkovic stoupla na číslo pět

To vítkovičtí řeší úplně jiné problémy než Verva a nachází se na opačné straně extraligové tabulky. S 56 body jsou na 2. místě a na první Pardubice jim chybí pouhý bod. Modrobílí momentálně drží pětizápasovou šňůru výher. Postupně si poradili s Českými Budějovicemi, Karlovými Vary, Kladnem, Kometou Brno a naposledy loupili v Liberci. Poslední zápas v na severu Čech byl také jediný z těchto pěti, ve kterém Vítkovice nezískaly plný počet bodů. Liberec přetlačily až v po nájezdech. Velkou zásluhu na tomto vítězství měl útočník Peter Mueller, ten dokázal vstřelit dvě branky. “Když jsme dali ve třetí části gól na 2:1, tak jsme začali věřit, že z Liberce odvezeme body. Nakonec jsme vydřeli dva, kterých si moc ceníme”, zhodnotil utkání trenér Vítkovic Radek Philipp.

Produktivitě ve Vítkovicích vládne Dominik Lakatoš, a ne jenom ve Vítkovicích. Urostlý forvard je nejlepší v celé lize, když si připsal 28 bodů za 13 branek a 15 asistencí. Stejně branek nastřílel také Lotyš Roberts Bukarts, který má s 11 přihrávkami 24 kanadských bodů. V těsném závěsu je ještě americký útočník Peter Krieger s 23 body (10+13). Oporou Ostravanů v brankovišti je Aleš Stezka, který odchytal 22 zápasů s úspěšností 92,45 %.

Vstupenky na zápas

Vstupenky na utkání můžete pořídit online zde, nebo od 15:30 na pokladnách zimního stadionu. 

Sestavy z posledního utkání:

Zajíček (Godla) – Zile, D. Zeman, Freibergs, Strejček, Demel (A), Jaks, Šalda – Kudrna, Sukeľ (C), Abdul – Š. Stránský, Estephan, Zdráhal (A) – Straka, Gut, Hlava – Havelka, Jurčík, Zygmunt.

Stezka (Klimeš) – Koch, Raskob, Mikuš, Grman, J. Stehlík, Gewiese, L. Kovář – Fridrich, Chlán, Lakatoš (A) – Bukarts, Krieger, Mueller (A) – Kalus, Dej, Lednický – L. Krenželok (C), Marosz, Bernovský.