Z hlediska vzájemných zápasů jsou na tom lépe Východočeši, týmy na sebe narazily před dvěma lety a pokaždé slavilo Dynamo. Je pravdou, že se jednalo o velmi těsné výsledky, protože Pardubice v obou mačích zvítězily až po samostatných nájezdech. Na ledě Litvínova zaznamenal tým z města perníku výhru 3:2, poté v domácím prostředí vybojoval těsné vítězství 2:1.

Severočeši mají co napravovat, protože v prvním zápase nové sezony zažili zkrat. Během prvních patnácti minut třikrát inkasovali. Sparta ve svém tlaku pokračovala a v jednu chvíli už vedla 5:0, potupnou nulu smazal z výsledkové tabule Fišer. Následoval další ofenzivní uragán a Čermáka postupně překonal Theimer, Senčák a Slavíček. Čestnou závěrečnou trefu zaznamenal Hocelík a uzavřel na konečných 2:8.

Alarmující byl především počet vyloučených hráčů, na druhou stranu faulovala i Sparta. Ani jeden tým ale nedokázal pořádně využít početní převahy.

Pardubičtí junioři mají za sebou dva zápasy, sezonu odstartovali na ledě Havířova, kde šli už ve druhé minutě do vedení. Kaplan využil přesilovou hru a nasměroval Dynamo za výhrou. Ve druhé části skórovaly oba týmy, za hosty slavil Lichtag, domácí rozveselil Fědor. Pardubice se ale nenechaly připravit o výhru, ve třetí dvacetiminutovce se prosadil Formánek. Na konečných 4:1 uzavřel v oslabení Pavlata.

V dalším zápase narazilo Dynamo na silný Třinec. Vyrovnané utkání rozsekla až druhá třetina, kdy domácí nasázeli Pardubicím tři branky a prakticky rozhodli o dělbě bodů. Pardubice sice dotahovaly, ale Třinec si výhru pohlídal.