Bruslaři teď zažívají menší útlum, když si z posledních pěti utkání připsali čtyři prohry. Verva má se svým soupeřem v této sezóně smírný stav vzájemných zápasů. Nejdříve v devátém kole uspěla na svém ledě Mladá Boleslav, která zvítězila 3:2 po nájezdech. V čtyřiadvacátém kole se ale Litvínov pomstil a nadělil doma Bruslařům neoblíbeného bůra. V minulé sezóně se chemikům proti Boleslavi dařilo, když svého soka dokázali porazit třikrát ze čtyř případů.

Jak na nový rok, tak po celý rok? Doufejme!

Litvínovští bojovníci se po nevydařeném prosinci, kdy prohráli pět zápasů ze sedmi, dostali na dvouzápasovou vítěznou vlnu. Nejdříve ke konci minulého roku překvapili na ledě Liberce, z kterého si přivezli tři body za výhru 3:2. Na nový rok čekala na Vervu ještě větší výzva a to indiáni z Plzně. Chemici sice nezachytili začátek druhé třetiny, když inkasovali dvě branky a prohrávali už 1:3. Zásluhou branek Matěje Chalupy a Matúše Sukeľa, se zápas protáhl až do nastaveného času. V něm byli úspěšnější domácí, když ve druhé minutě prodloužení skóroval Andrej Kudrna a rozjásal tak domácí osazenstvo.

„My jsme zase jak je u nás zvykem vstoupili špatně do druhé třetiny. První čtyři minuty jsme se nemohli dostat z našeho pásma. To, že jsme dostali dvě branky pro nás bylo stěžejní a nakoplo nás to k tomu začít hrát lépe,‘‘ pověděl po zápase Vladimír Růžička. „Od stavu 1:3 jsme začali lépe bruslit, napadat a vytvářeli jsme si šance. Přenesli jsme si to i do třetí části a jsme rádi, že bereme dva body,‘‘ kvitoval po zápase zkušený trenér, který přiznal, že by si hráči měli více věřit.

„Pro naši sebedůvěru je tato výhra velmi cenná, ještě proti tak silnému týmu jakým Plzeň je. Chtěl bych hráčům poděkovat za to, jak makali. ‘‘ Dodal Růžička.

„Tato výhra nás určitě povzbudí do dalších zápasů, Plzeň má výbornou formu a jsem za obrat moc rád," komentoval výhru forvard Andrej Kudrna, který v prodloužení rozhodl zápas. „Škoda, že jsme nevyužili nějakou tu přesilovku, ty jsme bohužel nezahráli ideálně, ale i tak jsme za dva body rádi, ‘‘Dodal spokojeně slovenský forvard, který si připsal sedmou branku v litvínovském dresu.

Nejproduktivnějším hráčem Litvínova je Kanaďan Giorgio Estephan, který si připsal osmadvacet kanadských bodů za jedenáct branek a sedmnáct asistencí. Zároveň je i nejlepším střelcem chemiků.

Útlum Mladé Boleslavi

Bruslaři nezažívají ideální formu. Už v prosinci přišlo pár proher za sebou a nový rok nezačali vůbec dobře. Nejdříve dostali sedm kousků na ledě pražské Sparty a poté ztratili prohráli na ledě Českých Budějovic 1:2 a to dokonce ještě v čase 58:55 vedli 1:0, ale Budějovice díky dvou slepeným brankám otočili vývoj a tři body zůstaly na jihu Čech.

Mladá Boleslav nezažila ideální prosinec ve kterém měla výkony jako na houpačce. Jde to také vidět na jejich bilanci, kdy ze sedmi zápasů zvítězili třikrát. Bruslaři se tak propadli tabulkou na šesté místo a na záda jim dýchají minimálně tři týmy. Náskok se tenčí a Boleslav bude muset zabrat. České Budějovice dohánějí Bruslaře, když na ně ztrácí jeden bod, Kometa Brno dva body stejně jako Liberec. Extraliga je vyrovnaná a každý zápas může udělat v tabulce změnu. Boleslav na čtvrté místo, které zaručuje postup přímo do čtvrtfinále play-off ztrácí už devět bodů.

„Ve druhé třetině jsme byli o trochu lepší a zaslouženě otevřeli skóre. Je škoda, že jsme se pak zatáhli,‘‘ litoval po zápase s Českými Budějovicemi olympijský vítěz Pavel Patera. „Měli jsme dost šancí na to, přidat druhý gól, který by asi rozhodl zápas. Poslední minuta zápasu se nám vůbec nepovedla a odjíždíme s prázdnou,‘‘ Smutnil po porážce boleslavský trenér.

„Nemám pro to moc slov. Celých 59 minut jsme byli lepším týmem, měli jsme víc ze hry, bojovali jsme a provandrujeme to minutu dvacet před koncem,‘‘ hodnotil rozzlobeně porážku jediný střelec boleslavských Jan Stránský. „Opravdu si myslím, že jsme podali velmi dobrý výkon. Ale zase jsme měli výpadek. Domácí měli dvě šance na konci zápasu a nakonec prohra 1:2,‘‘ dodal forvard bruslařů, pro kterého to byla teprve druhá trefa v této sezóně.

Nejvíce bodů v boleslavském týmu získal Pavel Kousal, který si připsal pětadvacet kanadských bodů za deset branek a patnáct asistencí. Nejlepším střelcem je Jakub Kotala s jedenácti branky.