Rodák ze sheffieldského předměstí Maltby začínal s hokejem právě v Sheffieldu. Do profesionálního britského hokeje nakoukl již v šestnácti letech, v roce 2018 byl poté v sedmém kole draftován Arizonou Coyotes. Dva roky strávil v juniorské OHL, kde oblékal dres Peterborough Petes. Nakoukl také do dvou sezón na farmě v AHL v dresu Tucsonu Roadrunners. 

Kirk se pravidelně účastní britských reprezentačních srazů, fanouškům se ukázal na dvou Mistrovstvích světa z let 2019 a 2021. Na druhém zmíněném mistrovství se stal nejlepším střelcem turnaje za sedm gólů v sedmi utkání. Loňskou sezónu strávil třiadvacetiletý Brit ve finském Jukuritu, kdy si připsal 19 bodů za 25 zápasů (7+12). 

„Hledání posledního hráče bylo velmi dlouhé a nepříjemně se prodlužovalo. Nakonec se s příchodem Liama podařilo to, co jsme chtěli celé léto. Přišel kvalitní útočník, který je univerzální a schopný hrát jak na křídle, tak na centru," říká sportovní manažer Tomáš Vrábel. „Je to mladý, hladový a motivovaný hráč. Chce se posouvat a zlepšovat, proto se rozhodl pro Litvínov. Má slušné bruslení, hokejové myšlení i zakončení. Jsme velice rádi, že jsme se po dlouhých jednáních, která se prodlužovala z důvodu ukončování Liamova působení v NHL, dohodli na spolupráci," dodává. Na svůj mladý věk má Liam poměrně slušné zkušenosti, které věříme, že ještě rozvine ve prospěch našeho klubu," říká hlavní trenér A-týmu Karel Mlejnek.

K příchodu Kirka do Litvínova výrazně pomohlo navýšení finanční podpory od hlavního partnera klubu firmy STEBAL, stejně jako v případě příchodu Ondřeje Kašeho. Jsme velice vděční hlavnímu partnerovi klubu firmě STEBAL. Bez jejich podpory by nebyl příchod Liama možný," říká generální ředitel Pavel Hynek. Liam do Litvínova přichází osm dní před začátkem sezóny, věříme, že se rychle aklimatizuje a pomůže týmu," zakončuje.

Statistiky Liama Kirka: