Verva tak vstoupí do druhé sezony pod slovenským trenérem Vladimírem Országhem. Bývalý hráč NHL na sever přišel loni na jaře a černožlutou družinu dovedl do předkola play off.

Letos budou cíle chemiků zase o něco vyšší. K jejich naplnění má pomoct několik posil: například obránci Matěj Stříteský s Markem Hrbasem nebo útočníci Andrej Kudrna, Matúš Sukeľ a Petr Straka.

První přípravné duely jsou však tradičně spíš příležitostí pro mladší hráče a členy širšího kádru. S A-týmem Litvínova absolvovalo přípravu hned několik juniorů, kteří by do čtvrtečního klání mohli zasáhnout. 

V sestavě by se mimo jiné měl objevit Ondřej Jurčík, který v klubu dlouhodobě působil a bude do něj mít vyřízené střídavé starty ze Sokolova.

„Potřebujeme ještě hodně věcí dotrénovat. Podle toho jsme také skládali přípravné zápasy, abychom měli nějaký čas. Víme, jaký byl minulý rok. Po druhém tréninku jsme šli na čtrnáct dní do karantény a potom jsme vše doháněli,“ vrací se trenér Országh k loňské přípravě poznamenané koronavirem.

Energie už má úvodní střetnutí přípravy za sebou, v úterý vyhrála po nájezdech na ledě pražské Sparty. Také kádr celku z lázeňského města prodělal různé změny, vedení přivádělo posily zejména s výhledem do budoucnosti. Velkou událostí byl konec kariéry dlouholeté opory Václava Skuhravého.

Toho na postu kapitána nahradí jiný bojovník Tomáš Vondráček. Zřejmě nejdůležitější zprávou pro Karlovy Vary ale bylo setrvání Jakuba Fleka. Rychlý útočník se několik let řadí mezi klíčové hráče Západočechů a loni si svými výkony řekl až o nominaci na mistrovství světa v Rize.

Souboj s Karlovými Vary startuje ve čtvrtek v 17:30. Na stejného soupeře pak Verva v rámci přípravy narazí ještě jednou, utká se s ním 2. září.